Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Chicu nu vede „nicio problemă”…

Chicu nu vede „nicio problemă” în faptul că în fruntea APP a fost numit unul dintre avocații lui Dodon

Remanierile la Agenția Proprietății Publice (APP) au fost efectuate pentru că premierului Ion Chicu nu i-a plăcut „cum merge activitatea la această agenție importantă în primele două luni”.

Șeful Cabinetului de miniștri susține că „fostul director este foarte bun, dar sarcinile care au fost puse de către Guvern nu au fost îndeplinite”.

Întrebat de jurnaliști despre faptul că Ghenadie Țepordei este unul dintre avocații șefului statului, Chicu a spus că a aflat „de la un ziarist”.

„Nu văd nicio problemă”, a reacționat acesta, completând, ulterior, în contextul remanierilor pe care le-a făcut și pe care le va mai face „dacă va trebui”: „că a fost avocat – asta e altceva”.

Țepordei a fost numit în funcția de director al APP chiar în ziua în care Ziarul de Gardă a primit o cerere prealabilă de chemare în judecată din numele lui Dodon, semnată de către Ghenadie Țepordei.

Mihail Rusu a scris cerere de demisie din funcția de director general al APP la aproape două luni de la numire. Rusu a fost numit în funcție în luna noiembrie, tot de Guvernul Chicu.

Agenţia are misiunea de a asigura implementarea politicii statului în domeniile administrării şi deetatizării proprietăţii publice, precum şi a parteneriatului public-privat, exercitând, în numele Guvernului, funcţiile de fondator al întreprinderilor de stat şi de deţinător de acţiuni (părţi sociale) în societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar public, în modul stabilit şi în limitele competenţelor atribuite de cadrul normativ. 

În următoarea perioadă, APP va scoate la privatizare compania „Metalferos”, principalul colector și exportator de metale feroase și neferoase din R. Moldova. „Metalferos” este o societate pe acțiuni în care pachetul majoritat de acțiuni aparține statului, prin intermediul APP, care deține 281 065 acţiuni – 78,282% . În ultimii ani, compania a fost implicată în mai multe acuzații, inclusiv penale.