Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Elaborarea unui regulament la nivel de municipiu, privind menținerea ordinii sanitare și salubrizarea teritoriului

   2100

Primăria municipiului Chişinău informează că administrația publică locală perfectează un proiect de Regulament cu privire la salubrizarea teritoriului și menținerea ordinii publice și sanitare, care va permite aplicarea de sancțiuni pentru aruncarea gunoiul în zonele publice.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale. Edilul capitalei a ținut să precizeze că în Codul Contravențional sunt prevăzute anumite sancțiuni la capitolul salubrizare, însă modalitatea de aplicare va fi în baza noului document.

În context, Ion Ceban a făcut un apel către cetățenii orașului, de a avea grijă de locurile publice pe care le vizitează, atunci când fac plimbări și de a respecta munca lucrătorilor serviciilor de salubrizare, care fac o muncă enormă, deși mai puțin remunerată.

Către data de 14 februarie, a. c., proiectul de regulament va fi publicat pe pagina web oficială, pentru fi dezbătut public, iar persoanele interesate urmează să vină cu propuneri constructive, astfel ca în cel mai scurt timp, documentul să fie votat de Consiliul municipal Chișinău.

La rândul său, viceprimarul Ilie Ceban a făcut apel către pretorii de sector și subdiviziunile de profil, de a implica activ și a conlucra cu Biroul de probațiune. Astfel, cetățenii care-și ispășesc pedeapsa neprivativă de libertate cu muncă neremunerată în folosul comunității, să poată fi antrenați de către autorități, în interesul locuitorilor municipiului Chișinău.

Menționăm că pe parcursul săptămâni trecute, de pe teritoriul orașului au fost evacuate circa 300 de curse de deșeuri.