Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Continuă demontarea panourilor publicitare şi evacuarea gheretelor de pe străzile din capitală

   2063

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul săptămânii trecute de pe străzile din capitală au fost evacuate 16 gherete şi demontate 60 de panouri publicitare amplasate neautorizat pe străzile capitalei.

Un raport în acest sens, a fost prezentat luni de pretorii de sector în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

În context, primarul general, Ion Ceban, a solicitat pretorilor de sector să desfășoare în decurs de două săptămâni, inventarierea construcțiilor abandonate, anexelor, garajelor şi șurelor construite de locatari după bunul lor plac. Acestea urmează să fie demolate şi evacuate conform unui grafic aprobat.

De asemenea, edilul capitalei a dispus ca grupul de lucru din care fac parte viceprimarilor de profil și Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, să definitiveze conceptul privind aspectul estetic al unităților de comerț ambulant, care urmează a fi amplasate în parcurile și zonele de agrement din capitală pe perioada estivală.

,,Nu vom împânzi oraşul cu alte gherete, până nu vom avea un concept clar, unde trebuie să fie acestea amplasate şi cum trebuie să arate, a spus Ion Ceban.

Menţionăm că pe parcursul ultimelor două luni, de pe străzile capitalei au fost evacuate peste 250 de gherete și demontate 500 de panouri publicitare stradale neautorizate.