00:18:05 20.04.2024
Stiri

Doctorii habilitați Gheorghe Cojocaru și Anatol Petrencu, membri de ONOARE ai Institutului „Gheorghe Barițiu” de la Cluj

Social 03.02.2020 10:29 Vizualizări3921 Autor: Ziarul National
Doctorii habilitați Gheorghe Cojocaru și Anatol Petrencu, membri de ONOARE ai Institutului „Gheorghe Barițiu” de la Cluj Foto: Vlad Mischevca


Doi istorici cunoscuți de la Chișinău au devenit membri de onoare ai Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca, România, o unitate de cercetare științifică ce funcționează sub auspiciile Academiei Române.

Este vorba despre doctorul habilitat în istorie, conferențiarul universitar Gheorghe Cojocaru, care este și directorul Institutului de Istorie de la Chișinău, și despre doctorul habilitat în științe istorice, profesorul universitar Anatol Petrencu.

Titlurile au fost anunțate astăzi, în cadrul unei conferințe prilejuite împlinirii a 100 de ani de la înființarea Institutului de Istorie „George Barițiu”, susține istoricul Vlad Mischevca, participant la evenimentul de la Cluj.

„Întemeiat la 2 februarie 1920 sub titulatura de Institutul de Istorie Națională și plasat iniţial sub egida Universității din Cluj, el este cunoscut drept cel mai vechi Institut din România dedicat cercetării istoriei și disciplinelor sale conexe. (...) Institutul în sine s-a afirmat de-a lungul deceniilor prin misiunea sa, devenind, în timp, un Centru de Excelență în cercetarea istorică care, în prezent, îşi desfășoară activitatea în cadrul celui mai înalt for de cultură al ţării, Academia Română. (...) Printr-o vastă vizibilitate, dar şi prin organizarea de acțiuni multiple de mare impact, Centenarul Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române este o invitaţie deschisă adresată întregii comunităţi tocmai pentru ca, în ceas aniversar, să ne reapropiem mai mult unii de alţii, iar valorile noastre naţionale să le ducem, cu succes, mai departe împreună!”, se arată într-un mesaj adresat de prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorector al Universității Babeș-Bolyai, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” și membru corespondent al Academiei Române.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md