Linkuri accesibilitate

Devin Brahja Waldman


Detaliu de pe coperta albumului Brahja, Devin Brahja Waldman, 2019.
Detaliu de pe coperta albumului Brahja, Devin Brahja Waldman, 2019.

Un  amestec subtil de afrobeat, free jazz, hip-hop instrumental și muzică psihedelică, așa cum suna ea prin anii 1970.

Devin Brahja Waldman
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:15:30 0:00


Devin Brahja Waldman este un mult-instrumentist și compozitor american de la New York, care a cântat între alții cu Patti Smith, Thurston Moore și Sam Shalabi, și de la vîrsta de zece ani o acompaniază pe poeta Anne Waldman, care îi e mătușă.

Conduce un grup numit Brahja, și a apărut pe scenă alături de Heroes Are Gang Leaders, o trupă de jazz de avangardă și experimental, alcătuită din mai mulți instrumentiști și poeți care încearcă să redefinească conceptul de muzică și cel de sunet, și relațiile lor cu instrumentele și textele literare.

Conduce împreună cu Anne Waldman și cu Ambrose Bye, care îi este văr, casa de discuri Fast Speaking Music, unde au publicat lucrări muzicale și literare artiști și scriitori americani contemporani, între care îi amintesc aici pe Meredith Monk, Amiri Baraka, Clark Coolidge și Aileen Myles.

În 2019, Devin Brahja Waldman a lansat un remarcabil album de jazz spiritual numit „Brahja”, de pe care noi ascultăm piesa „Qwicknes”, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol ea va fi urmată de piesele „The Return of the Good Enemy” și „Money/People/Time”.

Un amestec subtil de afrobeat, free jazz, hip-hop instrumental și muzică psihedelică, așa cum suna ea prin anii 1970.

Căutați așadar Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG