Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Presupus atentat terorist la Londra.…

Presupus atentat terorist la Londra. Un individ a înjunghiat mai mulți oameni în stradă

sursa: bbc.com

Duminică, două februarie, în jurul orelor 14.00 un individ a înjunghiat mai multe persoane în Streatham, un orășel din apropierea Londrei, anunță BBC. Atacatorul a fost împușcat de poliție. În jurul orelor 18.00 poliția a anunțat despre doi răniți. Primarul Londrei, dar și prim-ministrul Marii Britanii au venit cu reacții.

Poliția Londrei a anunțat că un bărbat a fot împușcat de forțele armate în Streatham. Circumstanțele incidentului se stabilesc, însă se presupune că acesta a fost un atentat terorist.

Pe rețelele de socializare oamenii au plasat filmulețe și fotografii în care se văd mașini de poliție și ambulanțe venite la fața locului. de asemenea, poliția a atenționat locuitorii din preajmă să nu părăsească casele.

Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii a plasat pe rețelele de socializare un mesaj în care le mulțumește serviciilor de urgență care au intervenit în incidentul din Streatham, pe care poliția îl tratează ca posibil atentat terorist. „Gândurile mele se îndreaptă spre cei răniți și spre toți cei afectați”, a mai precizat Johnson.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a menționat că ține legătura cu comisarul localității și cu reprezentanții locali. În același timp el a mulțumit serviciilor de urgență pentru implicare. „Teroriștii au ca scop să ne dezbine și să ne distrugă viața. Aici, în Londra, nu le vom permite niciodată”, a precizat primarul.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a R. Moldova nu a venit cu precizări referitor la posibili cetățeni moldoveni implicați în incident.