Un nou scandal sexual la Victoriaʼs Secret. Directorul companiei este acuzat că a hărțuit modelele

victoria
Foto: Allure

Un nou scandal zguduie Victoriaʼs Secret. Surse din interior au dezvăluit pentru The New York Times că modelele celebrei firme de lenjerie intimă au fost adesea obiectul hărțuirii sexuale.

Cei doi șefi ai companiei-mamă care deține Victoriaʼs Secret, L Brands (adică proprietarul Les Wexner) și fostul director executiv Ed Razek, „au creat o cultură a misoginismului, a bullyingului și a hărțuirii”, susțin surse din interiorul Victoriaʼs Secret, care dezvăluie și că, de-a lungul timpului, au fost înregistrate numeroase plângeri de hărțuire sexuală la adresa lui Razek, venite din partea modelelor, transmite libertatea.ro.

Tinerele erau puse să i se așeze în brațe lui Razek, să-l sărute și să-i atingă organele genitale! Fostul director de marketing al companiei, susțin sursele The New York Times, obișnuia să le ceară fetelor care-i plăceau cel mai mult numerele de telefon, ca să… vorbească mai târziu.

O fostă modelă Victoriaʼs Secret, Andi Muise, a declarat că a fost scoasă de pe lista fetelor alese pentru celebra defilare anuală, după ce a refuzat să meargă la cină acasă la Ed Razek. Muise susține că Razek i-a făcut multe avansuri și i-a trimis multe invitații la el acasă, pe care ea le-a respins cât de diplomat a putut, în încercarea de a-și păstra locul de muncă.

Declarația lui Andi Muise concordă cu plângerile înaintate de multe alte modele ale firmei, care au raportat conducerii comportamentul fostului director de marketing. Razek a renunțat la funcție în vara anului trecut, după 27 de ani.

Un angajat al L Brands ar fi înaintat departamentului de resurse umane al companiei un document cu mai bine de 12 reclamații formulate împotriva lui Razek, de la pipăitul modelelor până la comentarii deplasate la adresa femeilor angajate în firmă, dar departamentul n-ar fi luat nicio măsură, la fel ca în cazul altor plângeri. The New York Times ar fi intrat în posesia acestui document.

După retragerea lui Razek din vârful companiei, Monica Mitro, unul dintre șefii echipei de comunicare de la Victoriaʼs Secret, și ea victimă a lui Razek, ar fi îndrăznit să se plângă unui fost membru al boardului L Brands în legătură cu comportamentul deplasat al fostului director de marketing; ca urmare, a fost dată afară.

O țintă a lui Razek ar fi fost și Bella Hadid. Acesta i-ar fi spus supermodelului să-și dea jos chiloții, în timpul probelor pentru show-ul anual din 2018. Trei persoane ar fi asistat la incident.

Persoane din vârful companiei au declarat pentru prestigioasa publicație americană că i-ar fi raportat lui Wexner, proprietarul și directorul general al companiei, că Razek hărțuiește femeile din firmă, însă au făcut-o degeaba, de vreme ce Wexner era un apropiat al acestuia și a fost auzit făcând, la rându-i, comentarii misogine. Aceleași persoane spun că se îndoiesc că Wexner nu ar fi fost la curent cu privire la comportamentul deplasat al lui Razek.

Ed Razek a infirmat, într-un e-mail trimis către The New York Times, toate acuzațiile, pe care le-a catalogat drept „neadevărate și scoase din context”.

Întreaga investigație poate fi citită AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente