De la disputa pentru șefia raionului, până la excluderea din PAS. Grigore Cobzac: Atât se vorbește despre democrație în PAS, dar ni se pune pumnul în bot

Potrivit lui Grigore Cobzac, neînțelegerile în interiorul PAS au început după alegerile locale, când s-a decis candidatura la funcția de președinte al raionului Hîncești. Potrivit lui, 14 din 16 membri ai organizației PAS Hîncești au votat o altă candidatură decât cea care a fost ulerior promovată de conducerea formațiunii.

Foto: UNIMEDIA

„Până la urmă a fost promovată cu mult tam-tam o altă candidatură”, a declarat Cobzac la TV8. „Cei 14 care s-au expus au început să fie marginalizați. Nu erau invitați la ședințele de la centru, se selecta prezența, doar cei care sunt docili care împărtășesc poziția centrului”.

„A fost pornită o întreagă campanie de denigrare asupra mea. Eram considerat că sunt cel rebel. Încet am ajuns la parlamentare. Acest conflict era vizibil în organizația din Hîncești. Am făcut tot posibilul să nu scoatem această situație în tot raionul”, a declarat Cobzac.

Tensiunile au crescut odată cu desemnarea candidaturii pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hîncești. Lidera PAS, Maia Sandu a anunțat candidatura fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate, și nu a lui Grigore Cobzac, care a candidat în această circumscripție la alegerile din februarie 2019 și s-a clasat pe locul 2.

„Eu am așteptat ca propunerea să o facă Maia Sandu. Asta ar însemna că, indirect, se resping acuzațiile care mi se aduceau, de lipsă de intergitate și multe altele. Ulterior, am propus selectarea candidatului prin vot secret și știu că aveam toate șansele să înving. Dar propunerea a rămas fără răspuns și a fost trecută cu vederea”, a spus Cobzac, explicând de ce a decis să candideze independent la Hîncești, la scrutinul din 15 martie.

„Atâta se vorbește despre democrație internă în PAS, că atunci când ajungem să o realizăm în practică, ni se pune pumnul în bot”, a mai spus fostul deputat.

Ieri, chiar de ziua sa de naștere, Grigore Cobzac a anunțat că a fost exclus din PAS. Motivul oficial invocat este „nerespectarea disciplinei în partid” și a fost anunțat despre asta printr-un email. Fostul deputat s-a arătat surprins de această decizie a conducerii PAS și susține că împreună cu el ar putea pleca din partid încă cel puțin 12 membri.


Pub