160 de școli vor fi dotate cu echipament pentru laboratoarele de fizică, chimie și biologie

160 de instituții de învățământ din Republica Moldova vor fi dotate cu echipament pentru laboratoarele de fizică, chimie și biologie, în cadrul unui proiect sprijinit financiar de Banca Mondială și implementat de Ministerul Educației Culturii și Cercetării (MECC).

Foto: UNIMEDIA

Instituțiile de învățământ care vor beneficia de echipament pentru laboratoare au fost selectate în urma unui concurs la care au participat 270 de școli din toate raioanele țării.

În cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, cele 160 de școli selectate vor primi echipament TIC și echipament specific disciplinelor: fizica, chimia, bilogia.

„O altă componentă, ce ține de implementarea acestei acțiuni este formarea cadrelor didactice care vor folosi ulterior acest echipament în activităţile de instruire. Vor fi pregătiți formatori naționali, care vor primi echipamentul. Aceștia, la rândul lor, vor instrui cadrele didactice privind folosirea echipamentului”, a afirmat Sergiu Harea, coordonator în cadrul proiectului.

În total, se preconizează a fi instruiți aproximativ 500 de profesori de fizică, chimie și biologie de la cele 160 de școli.


Pub