Coronavirus: Apple îşi închide toate magazinele din China până pe 9 februarie

Gigantul american din domeniul informaticii Apple a anunţat că îşi va închide toate magazinele de pe teritoriul Chinei continentale până pe 9 februarie în contextul epidemiei de pneumonie virală cu coronavirus, care a provocat deja 259 de decese în această ţară, informează AFP.

Foto: The New York Times

Compania a precizat, într-un comunicat transmis AFP, că a luat această decizie în virtutea principiului precauţiei şi „pe baza celor mai recente sfaturi ale principalilor experţi din domeniul sănătăţii”.

Potrivit paginii de internet în mandarină a companiei californiene, multe dintre cele 42 de puncte de desfacere de pe teritoriul Chinei erau încă deschise sâmbătă, dar cele mai multe dintre acestea vor fi închise începând de duminică, relatează Agerpres.

În afara punctelor de desfacere, Apple a precizat totodată că birourile şi centrele de contact vor rămâne închise până pe 9 februarie inclusiv. Cumpărăturile din magazinul online vor fi în continuare disponibile.

Epidemia de coronavirus a făcut deja 259 de victime în China, unde au fost confirmate 11.791 de cazuri de contaminare, a anunţat sâmbătă Comisia naţională pentru sănătate.


Pub