Eurovision: 20 de piese au trecut în finala națională

În urma audițiilor live, 20 de piese au trecut în finala națională pentru selectarea reprezentantului Republicii Moldova la Eurovision 2020. La 29 februarie, juriul și telespectatorii vor decide interpretul sau trupa care va merge la Rotterdam.

Foto: Eurovisionworld

Printre interpreții care au trecut în următoarea etapă se numără Pașa Parfeni, Geta Burlacu, Natalia Gordienko, Dianna Rotaru și alții.

Din juriul etapei de audieri au făcut parte Anatol Chiriac, Gabriela Tocari, Andriano Marian, Paul Gămurari și Mihai Agafiță. Aceștia au audiat 34 de piese de concurs.

Interpreta Liusea Znamenski a depus cerere de excludere iar interpreta Diana Brescan nu s-a prezentat la audieri. Conform art. 4.3.1 al Regulamentului de Organizare, acestea au fost excluse din concurs.

Participanții în finala națională Eurovision 2020 / Sursa:eurovision.md

Cea de-a 65-a ediție a concursului va avea loc în Rotterdam și va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 și 14 mai, și finala care va avea loc în data de 16 mai 2020. Competiția muzicală, tradițional, va fi difuzată în direct de Moldova 1 și on-line pe www.trm.md.


Pub