Scriitoarea americană Mary Higgins Clark a decedat la vârsta de 92 de ani

mary autoare
Foto: ctvnews.ca

Scriitoarea americană Mary Higgins Clark, una dintre cele mai vândute autoare din lume, a murit la vârsta de 92 de ani, informează sâmbătă AFP.

Mary Higgins Clark a murit „înconjurată de familie şi prieteni”, a anunţat vineri casa sa editorială, Simon and Schuster.

Higgins Clark a scris peste 50 de cărţi din care a vândut câteva sute de milioane de exemplare, 80 de milioane doar în SUA.

Născută la New York, în Bronx, la 24 decembrie 1927, într-o familie modestă de origine irlandeză, Mary Theresa Eleanor Higgins Clark povestea că a luat virusul scriiturii la vârsta de șapte ani. A cunoscut succesul în jurul vârstei de 40 de ani, după o serie de tragedii personale.

Tatăl ei a murit în urma unei crize cardiace pe când Mary avea doar 10 ani, iar mama ei, trezindu-se singură cu trei copii de crescut, se vede nevoită să împartă casa cu alte persoane. Mary a început să muncească de la vârsta de 15 ani, mai întâi într-un hotel şi apoi ca dactilografă. S-a măritat la vârsta de 20 de ani, a lucrat timp de un an ca stewardesă pentru compania Pan Am, însă ulterior s-a dedicat creşterii celor cinci copii pe care îi avea cu soţul ei, Warren Clark.

Însă Mary Higgins Clark a rămas văduvă la doar 35 de ani, după ce soţul ei a decedat în urma unei crize cardiace la doar 44 de ani.

După o serie de cărţi cu care nu a avut succes, a început să scrie romane poliţiste.

Multe dintre romanele ei poliţiste au fost adaptate pentru televiziune sau cinema, precum „A Stranger is Watching”, „Where are The Childen” sau „All around The Town”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente