/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Se fură ca în codru. Cele mai multe cazuri de pungășie au fost înregistrate anul trecut în transportul public

missing
31 ianuarie 2020, ora 21:50

În transportul public se fură ca în codru, spune poliția. Majoritatea cazurilor de pungășie ar putea însă să fie prevenite dacă pasagerii ar fi mai atenți la telefoanele și gențile lor. Pentru a le reduce numărul, primăria Chișinău și poliția au inițiat o campanie de informare, lipind afișe în transportul public.

„Noi o să aplicăm așa fel de abțibilduri”.

Șoferii cu care am discutat spun că deseorii devin martorii cazurilor de pungășie, dar de regulă, hoțul nu mai poate fi găsit, întrucât sunt adevărați profesioniști, glumesc ei.

„Au fost cazuri că s-a furat, când au tăiat buzunarele oamenilor. Chiar pe mine în 2007.-Ați chemat poliția când pasagerii s-au plâns? -Am, chemat dar nu i-au mai găsit”.

„S-a întâmplat desigur și nu odată. De obicei găsesc portmonee sau în ușă sau în portbagaj. Pustii desigur”.

Aceștia sunt de părerea că, deseori, anume pasagerii sunt de vină în situații de furt.

„La noi lumea când se urcă în microbuz, scoate portmoneul, îl desface și toți văd ce e în el”.

„Mai ales tineretul vine cu căștile în urechi, telefonul și nici nu simt că cineva îi umblă prin buzunare sau geantă”.

Până acum, pentru a preveni cazurile de pungășie, oamenii legii au lipit afișe de avertizare în aproape jumătate din troleibuze și în câteva zeci de microbuze și autobuze. Totuși, șoferii cred că acest lucru nu este suficient.

„Nu, ei au așa obicei și lucrează atât de bine, încât nici nu veți simți”.

Polițiștii spun însă că e bine să atragem atenția și la oamenii care ne înconjoară în locurile publice pentru a nu deveni victima pungașului.

TUDOR BORȘ, ȘEF SECȚIE COORDONARE ACTIVITĂȚI: „Este un comportament suspect. În transportul public, suntem bruscați. Atestăm că suntem urmăriți în locuri publice, precum la piață. Infracțiunile se comit când este aglomerație, dimineața și seara”.

Potrivit Poliției Capitalei, în 2019 au fost înregistrate peste 800 de cazuri de pungăși, mai puțin cu peste 100 decât în 2018. În jur de 200 de de hoți de buzunare au ajuns în instanța de judecată.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram