Box: Jojo Diaz a cucerit titlul de campion mondial la categoria super-pană ( IBF)

Boxerul american Jojo Diaz a cucerit titlul de campion mondial la categoria super-pană, versiunea IBF, învingându-l la puncte pe compatriotul său Tevin Farmer, în cadrul unei gale care a avut loc joi la Miami (Florida), informează AFP.

Foto: https://3kingsboxing.com/

Diaz a fost declarat câştigător în unanimitate de cei trei arbitri judecători (116-112, 115-113, 115-113), deşi a fost nevoit să lupte cu o rană destul de mare deasupra ochiului stâng, după ce a fost lovit involuntar cu capul de adversarul său, în repriza a doua.

„Această leziune nu a schimbat nimic. Am făcut astfel ca ea să nu existe. Ştiam că este o rană serioasă, însă am boxat pentru a deveni campion al lumii. Sunt un războinic”, a declarat Diaz, care a obţinut a 31-a victorie din cariera sa (15 înainte de limită), pe parcursul căreia a suferit o singură înfrângere, transmite Agerpres.

Farmer, care are în palmares 30 de victorii, 5 înfrângeri şi un egal, a avut la rândul său probleme medicale, rănindu-se la mâna dreaptă în cursul primei reprize.

„M-am rănit, însă nu cred că asta a avut vreo influenţă, chiar dacă nu am mai putut lovi aşa cum aş fi vrut. Fără scuze, însă. El ştiut să profite de acest lucru şi asta fac campionii. A câştigat lupta”, a spus Farmer, înainte de a merge la spital pentru a fi examinat de către medici.


Pub