Ministrul Afacerilor Interne a efectuat o vizită inopinată la Aeroport. Ce a verificat Voicu

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu împreună cu șeful Poliție de Frontieră, Corneliu Groza au efectuat o vizită inopinată la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău pentru a se asigura de pregătirea, dotarea și cât de informați sunt polițiștii de frontieră referitor la simptomele sindromului respirator provocat de noul Coronavirus.

Foto: UNIMEDIA

Vizita a avut drept scop verificarea pe cât de instruiți sunt polițiștii de frontieră cu privire la măsurile de regim în contextul diminuării riscurilor răspândirii sindromului respirator provocat de noul coronavirus, dacă cunosc ei indicii caracteristici și cum vor reacționa în cazul identificării unei persoane posibilă infectate.

În acest sens, în toate punctele de trecere au fost lipite afișe informative cu măsurile de precauție, iar după autorizarea trecerii frontierei de stat cetățeanul primește, odată cu actul de călătorie și un pliant cu unele recomandări în cazul în care se îmbolnăvește în timpul călătoriei.

Ulterior, ministrul Pavel Voicu a inspectat cabinele de control discutând cu polițiștii de frontieră despre munca pe care o desfășoară, atenția sporită asupra situației create și i-a întrebat despre acțiunile pe care le întreprind în diverse incidente imprevizibile de frontieră.

Subsidiar, au fost examinate condițiile de muncă, modul de organizare a activității, echipamentul utilizat, care este procedura de control special și cum sunt verificate bagajele de mână, unde se află camera pentru cetățenii care solicită azil și alte încăperi aflate în gestiunea instituției de frontieră.

Nici conduita unui inspector de primă linie nu a trecut neobservată, iar o atitudine diligentă adoptată atât în interacțiunea cu călătorii cât și în relațiile de serviciu este indispensabilă și apreciată, de altfel de către conducere.


Pub