Sondaj iData printre experți și cetățeni: Candidat independent, PSRM și PAS cei mai cotați pentru Hîncești

Compania Date Inteligente prezintă sondajul „Barometrul Electoral 2020. Circumscripția 38, alegerile parlamentare anticipate și alegerile prezidențiale.

Foto: UNIMEDIA

Studiul iData a fost realizat în baza a două metodologii, una a inclus discuții cu 20 de experți pe subiectele menționate, iar alta - intervieverea a 100 de persoane din circumscripția Hîncești, prin telefon.

Experții au răspuns la întrebări în perioada 21-24 ianuarie, iar alegătorii din circumscripția 38 au fost intervievați între 22-28 ianuarie. Cele 100 persoane sunt din 10 localități din circumscripție, rezultatele fiind reprezentative, spun autorii sondajului.

Eroarea maximă oferită de sondaj este de 9,8%, însă din rezultatele obținute anterior, marja se încadrează în 4 puncte procentuale.

89 la sută dintre respondenți au spus că știu despre faptul că pe 15 martie în circumscripția lor vor avea loc alegeri parlamentare noi. Mjoritatea consideră că primarul de Hîncești a decis corect când a renunțat la mandatul de putat în favoarea fotoliului de edil al orașului.

2/3 din experți au declarat că alegerile parlamentare noi vor fi câștigate de un candidat cunoscut la nivel național. Asta în timp ce alegătorii au spus că șanse mai mari are un lider local.

sondaj / Sursa:captură

Sondajul a fost realizat atunci când nu erau anunțate toate candidaturile pentru fotoliul de deputat, de aceea tabloul ar putea să se schimbe esențial în luna februarie.

Urmărește live datele studiului iData:


Pub