Italia: Pasagerii blocați pe nava de croazieră în portul Civitavecchia din cauza suspectării de prezență a coronavirusului, debarcați după eliminarea riscului de contagiere

Pasagerii vasului de croazieră Costa Smeralda, blocaţi începând de joi în portul Civitavecchia din apropiere de Roma din cauza a două cazuri suspecte de infectare cu noul tip de coronavirus, au fost debarcaţi la primele ore ale dimineţii de vineri, relatează EFE, citează Agerpres.

Foto: Guglielmo Mangiapane / REUTERS

La bordul navei se aflau 6.000 de pasageri, între care aproape o mie de membri ai echipajului, însă doar 1.143 dintre ei preconizau să debarce în portul italian, restul urmând să continue voiajul.

Medicul aflat la bordul Costa Smeralda, nava-amiral şi una dintre cele mai mari ale companiei Costa Crociere, semnalase joi dimineaţă autorităţilor portuare italiene prezenţa la bordul navei a unui cuplu de chinezi, femeia prezentând simptome care puteau indica febră mare şi tuse. Compania de croazieră confirmase într-un comunicat că „a activat protocolul sanitar pentru un caz suspect, cu privire la o turistă din Macao, aflată la bordul Costa Smeralda”.

Femeia în vârstă de 54 de ani a fost „plasată în izolare” în infirmeria navei alături de partenerul ei, potrivit Costa Cruises. Cuplul a ajuns la Milano pe 25 ianuarie din Hong Kong şi s-a îmbarcat la Savona (Italia), nava având escale la Barcelona (Spania) şi Marsilia (Franţa), potrivit presei italiene.

Costa Smeralda a ajuns în Civitavecchia joi dimineaţă, venind din Palma de Mallorca (Spania) pentru o croazieră de o săptămână în Marea Mediterană.

Anunţul potrivit căruia rezultatele definitive sunt negative a fost comunicat pasagerilor în cursul cinei şi a fost primit cu aplauze.

După această experienţă, Costa Crociere a anunţat că nu va mai permite îmbarcarea unor pasageri care au făcut deplasări în China în ultimele 30 de zile.


Pub