Moldovenii care lucrează legal în Israel şi Rusia ar putea primi pensii, la întoarcerea în ţară

Moldovenii care muncesc legal în Federația Rusă și Israel vor putea primi pensie, la întoarcerea în țară. Acorduri bilaterale ce vor prevedea acest lucru urmează a fi semnate între Republica Moldova și cele două state.

Foto: UNIMEDIA

Republica Moldova este pe ultima sută de metri privind negocierile de semnare a Acordului bilateral ce va permite moldovenilor angajați legal în câmpul muncii în Federația Rusă să primească pensii la întoarcerea în țară.

„Când reveniți acasă și dacă ați activat legal, se ia în calcul vechimea în muncă și pensia se primește în Republica Moldova. Un acord în acest sens va fi semnat anul acesta cu Federația Rusă. Cu Israel am avut trei runde de negocieri și sperăm cât mai curând să semnăm un acord în acest sens. De asemenea, suntem în negocieri și cu alte țări”, a declarat șeful statului, Igor Dodon, fiind întrebat de către o moldoveancă, anagajată în Israel, dacă va putea primi pensie când se va întoarce în țară.

Potrivit șefului statului, până acum Republica Moldova a semnat astfel de acorduri cu 14 țări. Este vorba despre Bulgaria, Portugalia, România, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Belgia, Polonia, Ungaria, Turcia, Germania, Lituania, Belarus.


Pub