Coronavirus: Precizările de la Î.S. „Poșta Moldovei” în privința personalului implicat în prelucrarea coletelor provenite din China

În legătură cu răspândirea rapidă a noului coronavirus, Î.S. „Poșta Moldovei” a luat decizia de suplimentare a măsurilor de igienă și protecție a personalului implicat în prelucrarea coletelor provenite din China, prin dotarea cu mănuși, măști de unică folosință și echipament.

Foto: agora.md

Adițional, s-au instalat lămpi infraroșu cu cuarț pentru dezinfectarea încăperilor în care se prelucrează trimiterile poștale, anunță Î.S. „Poșta Moldovei” într-un comunicat de presă.

Sub acest aspect, întreprinderea a solicitat susținerea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în vederea obținerii și altor recomandări de implementare a măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii flagelului.

Astăzi, 31 ianuarie 2020, Poșta Moldovei a primit o reacție oficială din partea Agenției, care a asigurat că nu există riscul contaminării cu infecția coronavirus.

Î.S. ”Poșta Moldovei” va informa suplimentar clienții despre evoluția situației.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să respecte regulile de igienă și recomandările OMS:

- evitarea contactului strâns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;

- spălarea frecventă a mâinilor, în special după contactul direct cu oamenii bolnavi sau cu mediul în care se află aceștia;

- evitarea contactului strâns cu fermele de animale sau cu animalele sălbatice;

- călătorii cu simptome de infecție respiratorie acută trebuie să respecte eticheta tusei (mențineți distanța, acoperiți gura în timpul tusei și strănutului, spălați-vă pe mâini).

În cazul simptomelor care indică prezența unei boli respiratorii, înainte, în timpul călătoriei sau după, călătorii sunt încurajați să solicite asistență medicală și să informeze lucrătorii medicali despre istoricul călătoriei.


Pub