Președintele organizației PAS din Hîncești, care a anunțat că îl va susține pe Grigore Cobzac în alegeri, exclus din partid

Președintele unei organizații locale Hâncești a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Marcel Petrușan, cel care a anunțat săptămâna trecută precum că nu o va susține pe Olesea Stamate la funcția de deputat în cadrul alegerilor din 15 martie în circumscripția Hîncești, ci pe Grigore Cobzac, a fost exclus din rândul membrilor PAS.

Foto: Marcel Petrușan/facebook

Marcel Petrușan susține că a fost anunțat despre aceasta printr-un e-mail de la Biroul Permanent Național PAS.

„Este regretabil faptul că cei care luptă pentru un principiu democratic de luare a deciziilor, pentru transparență și o comunicare sănătoasă între nivelele partidului și care nu împărtășesc viziunea impusă de centru - sunt casați. Se creează impresia că cei de la centru au pornit un proces de "curățare" a oamenilor cu voce, care au avut curajul să meargă deschis într-un partid nou-creat, pe timpurile regimului Plahotniuc - oameni curajoși, deschiși, entuziasmați și cu convingeri. De fapt, copacul se curăță de crengi uscate, nu de rădăcini. Până la urmă oamenii fac un partid, nicidecum nu partidul face oamenii. Nu îmi pare rău de nici o zi petrecută în calitate de membru PAS, pentru că am fost însoțit doar de gânduri bune, în speranța că vom avea un trai mai bun, la noi acasă. De aceea, continui să susțin ideea că deputatul din circumscripția 38, trebuie să fie un băștinaș, pentru a asigura o comunicare reală între cetățeni și deputat”, a scris Marcel Petrușan pe pagina sa de Facebook.

Marcel Petrușan / Sursa:Marcel Petrușan/facebook

De menționat că inițial, propunerea Platformei DA era ca la alegerile de pe circumscripția Hîncești să fie înaintat Grigore Cobzac, cel care a ocupat locul II la alegerile din februarie anul trecut, însă PAS, al cărui exponent este, a anunțat că acesta a refuzat oferta și a înaintat-o pe fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate.

Însă, Platforma DA a anunțat că nu o va susține pe Olesea Stamate și a făcut apel către toate forțele democratice europene și naționale din Republica Moldova în vederea desemnării și susținerii unui candidat neafiliat politic la alegerile din circumscripția nr.38 Hîncești.

Astfel, membrul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Grigore Cobzac, candidează independent în cadrul alegerilor parlamentare noi din circumscripția uninominală Hîncești.

Cu o reacție în acest sens a venit PAS în care susține că „regretă situația creată”.

Iar la data de 25 ianuarie, președintele unei organizații locale Hâncești a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Marcel Petrușan, a anunțat că nu o va susține pe Olesea Stamate, ci pe Grigore Cobzac.

Totodată, la data de 28 ianuarie, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Vlad Țurcanu, a anunțat că se retrage din cursa electorală în favoarea lui Grigore Cobzac, care intenționează să candideze independent în cadrul alegerilor parlamentare noi de pe circumscripția 38, Hîncești.


Pub