Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ședința CEC la care urma…

Ședința CEC la care urma să fie numit un nou director al CICDE, amânată

Ședința Comisiei Electorale Centrale (CEC) de vineri, 31 ianuarie, în cadrul căreia urma să fie numită Doina Bordeianu în funcția de director al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), a fost amânată pentru marți, 4 februarie.

La ședință au fost prezenți doar patru membri. Pe ordinea de zi erau două subiecte:

  • cu privire la numirea Doinei Bordeianu în funcția de director al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală;
  • cu privire la aprobarea Planului strategic al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală pentru anii 2020-2023.

În prezent, Bordeianu este directoare adjunctă a Centrului.

La 10 ianuarie, Pavel Cabacenco și-a dat demisia din funcția de director al CICDE.

CICDE a fost constituit pe lângă CEC în scopul instruirii şi calificării funcţionarilor electorali, inclusiv a persoanelor din Registrul funcţionarilor electorali, perfecţionării profesionale continue a acestora, subiecţilor implicaţi în procesul electoral din Republica Moldova, precum şi altor persoane interesate. Misiunea instituției este să pregătească „mai mulți actori ai procesului electoral pentru o competiție politică corectă și transparentă”.