Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Numărul adjuncților de la Procuratura…

Numărul adjuncților de la Procuratura municipiului Chișinău va fi dublat

Procurorul-șef al municipiului Chișinău va avea 10 adjuncți, deoarece, potrivit lui Alexandr Stoianoglo, funcția prevede un volum mare de lucru pentru cei cinci adjuncți.

În ședința din 30 ianuarie, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și-a exprimat acordul pentru efectuarea modificărilor propuse de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, la Ordinul nr.681-p din 15.06.2017 privind structura internă, reședințele și statul de personal al sistemului Procuraturii și a stabilit:

  • majorarea statului de personal al Procuraturii raionului Cahul cu o unitate de procuror în procuratură, din contul unei unități vacante de procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (Oficiul Sud);

„Conform datelor statistice din 2019, sunt gestionate 1205 de dosare. Sunteți procuror și înțelegeți despre ce volum este vorba când în procuratură lucrează 10 oameni”, a declarat Stoianoglo.

  • transformarea a 10 unități de procuror în Procuratura mun. Chișinău în 10 unități de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii mun. Chișinău și completarea statelor de personal ale Oficiilor Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana, Râșcani din cadrul Procuraturii mun.Chișinău cu câte două unități de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii mun. Chișinău, șef–adjunct al Oficiului.

„Situația este mai complicată în Chișinău. Un singur adjunct, care este și șeful procuraturii de sector, este în imposibilitatea de a realiza eficient activitatea de management a oficiului, aspectele de control ierarhic superior, de autorizaree a măsurilor speciale ș.a. Am avut discuții cu procurorii de sector, care au spus că în fiecare zi semnează câte 500-600 de documente. Cu așa volum de lucru nu putem vorbi despre calitate”, a explicat procurorul general.

Hotărârea urmează să fie transmisă procurorului general „pentru demararea procedurilor de emitere a actelor administrative corespunzătoare”.