Visul tău poate prinde viață. Un accelerator de afaceri va investi câte 8 mii USD în 5 idei

Sursa foto: The Idea, Grant Berry and Ben Steer
PE SCURT
Cinci echipe inspirate cu câte o idee de afacere au șansa să fie selectate în cadrul Acceleratorului XY powered by Tekwill. Afacerile câștigătoare vor beneficia de investiții a câte 8.000 USD și de mentorat din partea creatorilor proiectului în valoare de 5.000 USD.
Creatorii proiectului sunt Alexandru Lebedev, fondator al publicației Diez și experimentat în Social Media, Traian Chivriga, implicat în cel puțin opt domenii, de la implanturi dentare la organizare de eveniment, și Olga Melniciuc, expertă în finanțarea afacerilor, traineră și antreprenoare în serie.
PE LUNG
XY Accelerator este un program intensiv de accelerare pentru startup-uri, care se va desfășura în perioada 10 martie – 10 iulie și va oferi participanților posibilitatea de a lucra cot la cot cu specialiști în antreprenoriat, finanțe, comunicare, vânzări etc.

În cadrul programului, startup-urile vor beneficia de investiții în mărime de 8000 USD, acces la o rețea de business extinsă, expertiză aprofundată în creșterea afacerii și o comunitate de persoane cu aceleași viziuni. Programul însumează 1280 de ore de mentorat și va dura patru luni. În această perioadă, toate echipele acceptate vor fi localizate în același spațiu.

Scopul acceleratorului este de a ajuta cinci companii locale să-și dezvolte și să-și scaleze afacerile, prin suport operațional aprofundat și investiții financiare. Investiția de 8000 USD va fi dedicată costurilor salariale, marketing și alte operațiuni. Cele cinci companii vor beneficia, respectiv, și de mentorat din partea partenerilor în valoare de 5000 USD.

Formularul de înscriere: Formular de participare la XY Accelerator

Detalii și întrebări pe pagina evenimentului

Termenul limită: 21 februarie 2020

Cine face parte din echipa Acceleratorului XY

Echipa de parteneri din spatele Acceleratorului XY este compusă din Traian Chivriga, Olga Melniciuc și Alexandru Lebedev.

Traian a fost implicat în proiecte și companii din mai multe industrii: implanturi dentare, fotbal, logistică, ospitalitate, arte, cooperare, evenimente și, cel mai recent, consultanță. A activat în mai multe organizații precum Vintage, UnArtOras, Ignite Chișinău, IHUB, Tekwill. El îi poate ajuta pe fondatorii de start-up în domeniul dezvoltării de produs, vânzărilor, PR-ului și marketingului.

Alexandru are o experiență bogată în media și social media. A lucrat încă de la înființarea start-upului digital Granat, iar din 2013 a lansat diez.md, care acum este una din cele mai populare platforme media din Moldova. Pe lângă asta, Alexandru a fost implicat de-a lungul timpului în proiecte în care să ajute media regională să poată să monetizeze, să îmbunătățească imaginea unor app-uri pe Google Play și să-și dezvolte departamentul de customer support. El îi poate ajuta pe fondatorii de start-up să-și creeze o bună relația cu media, să-și poată să-și promoveze imaginea atât în interior cât și pe exterior, de asemenea cum să găsești clienți noi și să-i menții pe ce vechi.

Olga este expertă în finanțarea afacerilor, traineră și antreprenoare în serie. A avut startup-uri în domeniul serviciilor de consultanță, vânzări online și producerii și a lucrat în cadrul structurilor de stat precum ODIMM și Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru al RM. Pe lângă acestea, Olga a făcut parte din echipele de fondare și dezvoltare a JCI Chișinău, JCI Moldova și AFAM. Olga a făcut pregătirea antreprenorială în SUA, iar în 2019 a fost certificată la nivel internațional de Project Management Institute ca specialist în waterfall și agile management. Ea îi poate ajuta pe fondatorii de start-up cu accesarea resurselor financiare, planificarea financiară, managementul strategic și operațional.

Mesaj de la mentori:

„Dacă ești student, te asigurăm că programul nostru va fi net superior unei experiențe de stagiu la o companie. Cu siguranță, vei învăța mult mai multe lucrând pentru propria companie făcând vânzări, marketing, dezvoltare de produs, logistică, suport pentru clienți și contabilitate simultan, decât să aștepți task-uri de la supervizorul tău.

Dacă ești angajat, poți face o pauză de 4 luni. Îți sugerăm să povestești ideea managerului tău și poate într-o zi, fostul angajator ar putea fi investitorul, partenerul sau clientul tău. La sfârșitul programului, vei avea posibilitatea să te întorci înapoi dacă nu vei dori să continui afacerea – nouă din zece, angajatorul te va lua înapoi. Ce ține de salariul pierdut, nu ai grija, investiția noastră acoperă și componenta de salariu.

Dacă ești deja fondatorul unei companii și nu ai destui bani pentru a crește rapid, te rugăm să consideri oferta noastră pentru că nici o bancă sau companie de creditare nu va investi conform condițiilor pe care le oferim noi.

Propunerea este simplă, dacă vei fi ales, vom investi în compania ta  în valoare de 13000 USD, din care 8000 USD în numerar pentru salarii, servicii, și procurări de bunuri și servicii,  și 5000 în servicii de mentorat, instruire și consultanță, toate în schimb la 8% din cota-parte a companiei. Tu și echipa ta veți avea la dispoziție 4 luni să dezvoltați alături de noi o afacere în creștere. În cele din urmă, dacă până la sfârșitul programului ideea nu funcționează și nu dorești să continui,  ești liber să închizi proiectul.

Ținând cont de realitățile moldovenești, banii pe care îi oferim sunt suficienți pentru a acoperi cheltuielile a 3 fondatori timp de 4 luni, suficient pentru a avea un salariu ok, a achita costurile operaționale de companie și un buget suplimentar pentru marketing și PR. Singura cerință pe care o solicităm de la echipe este ca aceștia să fie angajați 100% în proiect, fără locuri de muncă secundare, fără alte angajamente, 4 luni de muncă asiduă și angajată la o singură idee. Asta e tot ce cerem.

Adițional la investiția noastră financiară, vom oferi bonusuri suplimentare pentru a te concentra 100% pe munca ta. Vom oferi spațiu de birou, dacă este nevoie, ore de mentorat cu manageri locali și internaționali, workshop-uri tehnice, astfel încât să obții noi informații în acele domenii care nu sunt încă cunoscute, cum ar fi marketing, vânzări, finanțe, contabilitate etc. Vom oferi rețeaua noastră, astfel încât să poții întâlni oameni de afaceri de top din Moldova și din străinătate. Mai mult ca atât, vă vom oferi o gamă largă de instrumente pregătite, astfel încât să nu pierzi timpul creându-le de la zero și, în sfârșit, te vom conecta cu investitori regionali care sunt în căutare de proiecte globale.

Adevărul care trebuie spus este:

Suntem antreprenori ca tine, am dezvoltat produse și servicii, unele au eșuat, altele au crescut. Toți am trecut prin aceleași procese de creare a unei companii și te putem ajuta să înțelegi dacă ideea ta va funcționa sau nu. Ceea ce ne unește este înțelegerea faptului că împreună te vom ajuta să faci lucrurile eficient și rapid” spun creatorii acceleratorului.”

***

XY Accelerator powered by Tekwill este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu susținerea financiară a investitorilor locali.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.