Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizită de lucru a primarului general, Ion Ceban, în orașul Sângera

   2293

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a vizitat astăzi oraşul Sângera şi satul Dobrogea, din componența municipiului Chișinău. Edilul s-a deplasat în localităţile suburbane după ce a primit mai multe sesizări din partea locuitorilor, privind nesoluţionarea problemelor stringente cu care se confruntă.

În cadrul vizitei sale la Sângera, primarul capitalei a inspectat grădiniţa aflată de mai bine de 8 ani în construcţie, precum și calitatea lucrărilor de reparaţie a drumului ce leagă localitatea de satul Dobrogea. O altă problemă abordată de Ion Ceban ține de trasarea termenilor privind conectarea la energie electrică și gaze naturale a câtorva cartiere, din componența celor două localități suburbane.

Primarul general, Ion Ceban, a vizitat și cartierul de case din satul Dobrogea, unde de mai bine de 6 ani peste 18 familii trăiesc în beznă. ,,Nu este normal ca în secolul XXI, Primăria Chişinău să neglijeze solicitările oamenilor, care cer elementar, să fie asiguraţi cu energie electrică. Este absurd! Copiii să își facă lecţiile la lumina lumânărilor, iar oamenii care trăiesc chiar lângă Chişinău să nu poată folosi un televizor, un telefon mobil sau alte electrocasnice", a menţionat primarul general.

Prezent la fața locului, Victor Vîntu, responsabilul din cadrul Î.C.S. „Premier Energy Distribution" S.A., a menţionat că după definitivarea  proiectului de execuție, de către administraţia locală, în termen de maximum 3 luni, familiile din Dobrogea, vor fi asigurate cu energie electrică. Proiectul prevede construcţia unei linii electrice cu lungimea de 1,2 km. Bugetul estimativ al lucrărilor este de 2,5 milioane de lei.

De cealaltă parte, administraţia locală Sângera și S.A.,,Chișinău-Gaz", au dat asigurări că în termen de 3 luni va fi definitivat  proiectul de alimentare cu gaze naturale a celor 150 de familii din oraşul Sângera, care actualmente fac focul în sobe.

Totodată edilul capitalei a solicitat primarului de Sângera să urgenteze lucrările de construcție a grădiniței din localitate, aflată în stadiu de finalizare de 60 %, pentru care din bugetul municipal Chișinău au fost deja alocate peste 16 mil. lei. „Consider tărăgănarea lucrărilor drept o lipsă crasă de iresponsabilitate din partea autorităţilor. Municipalitatea este dispusă să ofere 50% din suma necesară pentru a finaliza construcţia instituţiei, dar este necesară şi contribuţia Primăriei Sângera", a spus Ion Ceban.

În context, Ion Ceban a dispus delegarea un consilier din cabinetul primarului, pentru monitorizarea și soluționarea problemelor din cele 18 suburbii ale capitalei. ,,Vom merge în toate localităţile, pentru că acestea sunt parte a Chişinăului, iar oamenii de acolo trebuie să dispune de condiţii bune de trai şi să nu fie neglijate de  autorităţi", a declarat primarul general al capitalei.