Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

31 Ian. 2020 / 16:53

Taxa pentru drumuri ar putea fi eliminată

Taxa pentru drumuri ar putea fi eliminată. Preşedintele Igor Dodon consideră că această prevedere este una inechitabilă faţă de şoferii care circulă puţin. Astfel, taxa pentru folosinţa drumurilor ar urma să fie inclusă în accizele aplicate pentru motorină şi benzină, relatează Mesager.

Igor Dodon susţine că va veni în scurt timp cu o astfel de iniţiativă. Totodată, persoanele cu venituri mici vor obţine mai uşor ajutorul pentru perioada rece a anului. Asta după ce va fi exclusă condiţia care îi excludea din lista beneficiarilor pe cei care aveau electrocasnice în casă.

„În primul rând foarte multe din aceste criterii. Eu ştiu că noul ministru al Protecţiei Sociale şi Sănătăţii a venit deja cu iniţiativa şi unele criterii au fost excluse. Nu e corect, nu poţi considera că persoana nu are nevoie de ajutor social dacă are televizor sau frigider în casă. Acum e normal să ai frigider şi televizor, mai ales că l-au dăruit copiii care sunt la muncă peste hotare. O parte din criterii au fost excluse şi doamna ministră monitorizează acest subiect”, a menţionat Igor Dodon.

Comentarii