22:02:44 25.04.2024
Stiri

Dodon explică de ce trebuie PRIVATIZATĂ întreprinderea „Metalferos”, unde nașul său este director financiar: „Ce are statul cu strângerea METALOLOMULUI? Vom crea mecanisme ca următoarea guvernare să nu STOARCĂ din nou bani”

Economie 31.01.2020 10:00 Vizualizări2211 Autor: Ziarul National
Dodon explică de ce trebuie PRIVATIZATĂ întreprinderea „Metalferos”, unde nașul său este director financiar: „Ce are statul cu strângerea METALOLOMULUI? Vom crea mecanisme ca următoarea guvernare să nu STOARCĂ din nou bani”


Președintele Igor Dodon este convins că statul nu trebuie să mai mențină în proprietate întreprinderi ca „Metalferos”, deoarece de colectarea metalului uzat ar trebui să se ocupe sectorul privat, mai ales că piața ar fi fost deja liberalizată.

„După ce Guvernul a anunțat despre privatizarea „Metalferos”, au apărut mai multe opinii. Unii spun că e un lucru bun, iar alții că e rău. Eu cred că statul trebuie să mențină în proprietate doar activele strategice – Calea Ferată, Moldtelecom, rețelele electrice… Dar acolo unde oamenii de afaceri, business-ul activează, nu are ce căuta statul. Ce are statul cu strângerea metalolomului (fierului uzat n.r.)? Acum piața a fost liberalizată, orice companie poate obține licență”, a declarat astăzi Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale de pe Facebook.

CITIȚI și Guvernul scoate la PRIVATIZARE întreprinderea „Metalferos”: „Cui îi va vinde Dodon compania? Nașului? Fratelui? Lui Cheaika? Socialiștii vor să FURE întreaga companie printr-o privatizare obscură”

Potrivit șefului statului, actualele autorități se preocupă de faptul ca „Metalferos” să nu mai fie o întreprindere de care se folosesc partidele aflate la putere.

„Statul nu trebuie să creeze mecanisme, astfel ca următoarea guvernare să înceapă să stoarcă bani din monopolizarea acestei piețe. Guvernul va decide când va fi scoasă la privatizare această întreprindere, dar trebuie să fie un proces transparent. Mai bine să fie licitație cu ciocanul – cine dă mai mult, acela să o ia. Eu nu cred că se va găsi repede cineva să cumpere întreprinderea”, a adăugat Igor Dodon.

Sursa citată a mai adăugat că privatizarea nu înseamnă automat că organele de drept nu trebuie să facă o anchetă despre ceea ce s-a întâmplat până acum la „Metalferos”. „Da, trebuie de investigat ce a fost până acum. Dar, de principiu, statul nu are ce umbla cu strângerea metalolomului, cu coaserea paltoanelor etc.”.

De menționat că, după anunțul privind scoaterea la privatizare a întreprinderii „Metalferos”, a fost schimbat șeful la Agenția Proprietăți Publice. În locul lui Mihail Rusu a fost numit Ghenadie Țepordei, unul dintre avocații președintelui Dodon. Reprezentanții opoziției spun că această mutare ar fi fost făcută în contextul scoaterii la privatizare a întreprinderii „Metalferos”.

Citește și: Mutări SUSPECTE la instituția responsabilă de proprietățile publice: Directorul APP, DEMIS în mai puțin de două luni de când a fost prezentat colectivului de către premierul Ion Chicu

„Lipsit de finanțare externă, Guvernul lui Dodon vrea să acopere o parte din gaura bugetară prin vânzarea proprietății statului – „Metalferos”, unde nașul lui Dodon e director financiar. De la „Metalferos” au furat democrații, iar acum fura socialiștii. Cei din urmă vor să fure întreaga companie printr-o privatizare obscură. Așa înțelege Dodon sa rezolve problemele. Cui îi va vinde compania? Nașului? Fratelui? Lui Cheaika?”, se întreabă vicepreședintele Parlamentului R. Moldova, Mihai Popșoi.

Citește și: DECLARAȚIE: „Ideea năstrușnică de a privatiza „Metalferos” are o singură explicație - cineva vrea să elimine o potențială anchetă serioasă a Procuraturii asupra crimelor economice și fraudelor din comerțul cu metale”

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul finanțelor publice, Igor Munteanu, a declarat că „ideea năstrușnică de a privatiza „Metalferos” are o singură explicație - cineva vrea să elimine o potențială anchetă serioasă a Procuraturii asupra crimelor economice și fraudelor din comerțul cu metale”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md