10:43:52 18.04.2024
Stiri

O nouă REFORMATARE a majorității parlamentare? După vizita la Strasbourg, Dodon a făcut un APEL la adresa „PRIETENILOR” de la „ACUM”: „Nu excludeți revenirea la masa de NEGOCIERI, inclusiv formarea de majorități parlamentare”

Politică 31.01.2020 10:39 Vizualizări19801 Autor: Ziarul National
O nouă REFORMATARE a majorității parlamentare? După vizita la Strasbourg, Dodon a făcut un APEL la adresa „PRIETENILOR” de la „ACUM”: „Nu excludeți revenirea la masa de NEGOCIERI, inclusiv formarea de majorități parlamentare”


Președintele Igor Dodon, care a întreprins în această săptămână o vizită la Strasbourg, nu exclude că în câteva luni ar putea fi creată o nouă majoritate dintre deputații PSRM și Blocul „ACUM”. Drept urmare, Dodon i-a îndemnat pe reprezentanții opoziției să nu se grăbească „să ardă toate podurile”. De asemenea, liderul neformal al PSRM îi îndeamnă pe deputații socialiști să mai aștepte în privința formalizării unei majorități cu PD.

„Dacă e să mă refer la coaliția cu PD, atunci cred că partidul trebuie să decidă asta. Sfatul meu pentru socialiști este să nu se grăbească. Să vadă mai întâi ce se întâmplă în PD, dacă se reformează sau nu. Vedem acolo mai multe persoane, care la diferite etape… Vedem că ei spun că privatizarea Aeroportului Internațional Chișinău e un lucru bun. Eu nu sunt de acord cu asta. Hai să mai așteptăm puțin, să vedem ce se întâmplă mai departe”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”.

Șeful statului menționează că are loc „o conlucrare bună” cu PD și că deputații democrați sprijină Guvernul Chicu: „Da, uneori ne vedem. Eu cred că cel puțin o dată pe săptămână mă văd cu domnul Pavel Filip sau mă sună domnul Diacov. Cred că lucrul acesta e necesar”.

Dodon spune că este gata să se vadă și cu deputații din opoziție și cu liderii PAS și PPDA, chiar dacă acum câteva luni socialiștii au demis Guvernul Sandu. Mai mult, președintele nu exclude că peste câteva luni ar putea fi creată o nouă majoritate dintre PSRM și „ACUM”, așa cum s-a întâmplat în luna iunie 2019.

„Stimați foști parteneri, prieteni deputați din opoziție, nu ardeți podurile. Nu știți ce poate să se întâmple în următoarele luni. Campania voastră acidă împotriva președintelui, împotriva colegilor din PSRM nu va da nimic bun. Uitați-vă puțin mai departe… În politică totul e posibil. Nu excludeți revenirea, la o anumită etapă, la masa de discuții, de negocieri, inclusiv posibila formare de majorități parlamentare. Lăsați ușa deschisă, așa cum am lăsat-o noi. Timpul va arăta că am avut dreptate”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md