12:58:43 29.03.2024
Stiri

DOC // IMPORTANT pentru toate instituțiile de învățământ din R. Moldova: Ministerul a trimis o circulară cu recomandări privind metodele de profilaxie a gripei

Social 31.01.2020 12:57 Vizualizări1435 Autor: Ziarul National
DOC // IMPORTANT pentru toate instituțiile de învățământ din R. Moldova: Ministerul a trimis o circulară cu recomandări privind metodele de profilaxie a gripei
Poză-simbol


Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) a expediat responsabililor de domeniul învățământului la nivel local, inclusiv managerilor instituţiilor de învăţământ general și profesional-tehnic, o circulară privind respectarea metodelor de profilaxie epidemiologică a gripei, infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) în instituţiile de învăţământ.

În document se arată că, pentru evitarea îmbolnăvirilor și depistarea precoce a acestora, este necesar de respectat strict regimul de temperatură în sălile de clasă şi de grupe din instituţiile de învăţământ general, în conformitate cu regulile şi normativele sanitaro-epidemiologice de stat în vigoare, de efectuat zilnic curăţenia în toate încăperile, cu utilizarea dezinfectantelor, de asigurat condiţii de igienă personală, în mod obligatoriu spălatul pe mâini cu apă şi săpun, dar și de interzis exercitarea funcţiilor de serviciu personalului cu simptome de gripă, IACRS şi SARI.

În caz de apariţie a focarelor de gripă şi infecțiilor respiratorii acute în instituţiile de învăţământ, se recomandă suplimentar a efectua triajul epidemiologic în instituţiile de învăţământ general, reţinerea la domiciliu de către părinţi a copiilor cu afecţiuni respiratorii acute, în caz de necesitate – spitalizarea elevilor și a personalului didactic; a se adresa imediat medicului la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa, IACRS şi SARI (tuse, febră și dificultăți de respirație); a evita contactul persoanelor cu risc sporit de infectare; a intensifica regimul de aerisire din încăperi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md