În atenția clienților care solicită trimiteri de pe site-ul AliExpress. Poșta Moldovei informează despre riscul de contaminare cu infecția coronavirus

by D M
Distribuiti mai departe...

Beneficiarii AliExpress-ului sunt supuși riscului de contaminare cu infecția coronavirus?

Alerta provocată de riscul transmiterii infecției coronavirus a panicat și cetățenii Republicii Moldova, care pun numeroase întrebări în spațiul public despre modul de transmitere a temutului virus. Mai mult ca atât, beneficiarii platformei de comerț electronic AliExpress, sunt speriați că circuitul poștal ar putea fi o sursă de transmitere a noului coronavirus.
În contextul dat, Uniunea Poștală Universală a expediat scrisoarea circulară tuturor Țărilor-membre prin care informează că operatorul poștal desemnat din China informează țările membre ale UPU, dar și operatorii desemnați că, pentru a preveni riscul de transmitere și răspândire ulterioară a noului coronavirus (2019-nCoV), Administrația Poștală din China a primit instrucțiunea Guvernului chinez, prin care este impusă să dezinfecteze toate trimiterile poștale destinate provinciei Wuhan, sau care o tranzitează, la centrul său de procesare.
Pentru trimiterile internaționale: Poșta de scrisori, colete și EMS, care sunt destinate provinciei Hubei (codurile poștale 430000-449999), Administrația Poștală din China va contacta telefonic destinatarii, în vederea stabilirii preferinței de livrare.
Acești pași vor conduce la întârzierea prelucrării și livrării tuturor trimiterilor poștale.

Ce măsuri a luat „ Poșta Moldovei”?

Î.S. „Poșta Moldovei” a luat decizia de suplimentare a măsurilor de igienă și protecție a personalului implicat în prelucrarea coletelor provenite din China, prin dotarea cu mănuși, măști de unică folosință și echipament. Adițional, s-au instalat lămpi infraroșu cu cuarț pentru dezinfectarea încăperilor în care se prelucrează trimiterile poștale.
Sub acest aspect, am solicitat susținerea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în vederea obținerii și altor recomandări de implementare a măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii flagelului. Astăzi, 31 ianuarie 2020, am primit o reacție oficială din partea Agenției, care ne – a asigurat că nu există riscul contaminării cu infecția coronavirus.

Î.S. ”Poșta Moldovei” va informa suplimentar clienții despre evoluția situației.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...