Investiții cu perspectivă la USM: Allied Testing oferă noi oportunități

usm30.01.2020-17

La Universitatea de Stat din Moldova a avut loc inaugurarea sălii de conferințe „Allied Testing”, situată în sediul său, la etajul 2 al blocului IV al Facultăților de Matematică și Informatică, Chimie și Tehnologie Chimică, Fizică și Inginerie.

La ceremonia de inaugurare au fost prezenți și au luat cuvânt din partea USM: Florentin Paladi, prorector pentru activitatea ştiinţifică, Galina Rusu, decană a Facultății de Matematică de Informatică, Valentina Nicorici, decană a Facultății de Fizică și Inginerie, Valeriu Ungureanu, șef Departament Informatică, Gheorghe Căpățină din cadrul Departamentului Informatică, iar din partea Companiei „Allied Testing”: Eugen Gandrabura, directorul general al companiei, Veaceslav Nastasenco, manager-curator al relațiilor cu USM, Maxim Sandu, responsabil de realizarea propriu-zisă a proiectului sălii, precum și studenți și alți oaspeți.

Inaugurarea sălii de conferințe „Allied Testing” a devenit posibilă grație parteneriatului constant, eficient și promițător dintre USM și compania „Allied Testing”, în special, cu suportul financiar și logistic al companiei, dar și datorită implicării directe a administrației, facultăților și departamentelor USM. Astfel, atât USM cât și compania „Allied Testing” dovedesc încă o dată situarea lor în rândul celor mai inovative și dinamice instituții orientate spre obținerea performanțelor și excelențelor în domeniul studierii, cercetării, inovării, transferului tehnologic în baza proiectelor de dezvoltare a infrastructurii, atragerii și completării rândurilor specialiștilor calificați la nivel de țară.

Toți cei prezenți au fost unanimi în luările lor de cuvânt inaugurale că noua sală de conferinţe reprezintă un pas semnificativ făcut în procesul de realizare a obiectivului său primordial de a oferi spațiu pentru conlucrare, platformă pentru conferințe, dezbateri, mese rotunde, briefinguri, prezentări, seminare, ședințe etc. ale studenților, profesorilor și profesorilor-colaboratori, invitați din cadrul companiei „Allied Testing”. Simbioza dintre instituțiile de învățământ și sectorul IT din țară va marca sporirea numărului profesioniștilor în domeniile cu interes sporit pentru economia națională.

Administrația și corpul profesoral al USM, dar în special studenții au apreciat noua sală de conferinţe ca fiind luminoasă, caldă, modernă, cu utilaj performant, care oferă suficient spaţiu și condiţii pentru desfășurarea activităților menționate.

Cu un design modern elaborat în vederea satisfacerii cerințelor timpului de a conlucra într-un mediu propice și confortabil, cu accente comode pentru tânăra generație, sala este dotată cu mese și scaune moderne, ușor de organizat pentru mai multe echipe de lucru concomitent, fiind instalate proiectoare, panouri, calculatoare dotate cu acces la Internet.

În prezent, USM și Compania „Allied Testing” se axează pe câteva obiective de bază, conturate de Galina Rusu la deschiderea evenimentului: strategiile de implicare în educație, colaborare și deschidere, selectare și implementare.
Pe acesta cale, aducem sincere mulțumiri tuturor persoanelor implicate în realizarea acestui proiect de perspectivă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente