(foto) Bentley a creat un Continental GT dedicat participării într-o celebră cursă pe zăpadă şi gheaţă

Bentley Motorsport va concura cu un exemplar Continental GT pregătit special pe cursa pe gheață, ediţia 2020 din Zell am See. Urmărind istoria recentă a Bentley în ceea ce privește stabilirea unor recorduri de viteză pe gheaţă, ​​în 2007 și 2011, Continental GT-ul cu motor W12 este gata să continue această listă de performanţe la spectacolul din Austria, în weekend-ul 1-2 februarie 2020.

Bentley Continental GT Ice Race 2020 0

Noul Ice Race Continental GT va rula într-o livrea care aduce un omagiu „compatriotului” său care a stabilit un record la Pikes Peak International Hill Climb în 2019 și împărtășește același motor W12 TSI cu două turbo compresoare. Unitatea de 6.0 litri oferă 635 CP, 900 Nm, un timp de 3.7 secunde pentru sprintul 0-100 km/h și o viteză maximă de 333 km/h. Suspensia pneumatică cu trei camere, sistemul de control activ anti-ruliu de 48 V şi mecanismele de frânare cu discuri din fier vor face faţă temperaturilor din zona unde a fost construit special acest circuit pe gheaţă.

La volanul automobilului se va afla pilotul Catie Munnings care participă în Campionatul Mondial de Raliuri pentru juniori. Câștigătoarea FIA European Rally Championship Ladies Trophy, fosta gazdă a programului de televiziune Catie’s Amazing Machines de la postul CBeebies și fiica fostului pilot de raliuri, Chris Munnings, va fi primul pilot de sex feminin din epoca modernă care va participa într-o competiţie de partea Bentley Motorsport.

„Oportunitatea de a concura cu Bentley la Zell am See este una pe care nu am putut să o ratez. Sunt complet impresionată de mașină și, de fapt, încă nu îmi vine să cred că voi avea liber să conduc un Bentley într-o astfel de competiţie. Am petrecut ceva timp pe gheață în mașină chiar înainte de Crăciun. La început am crezut că se simte greoi, dar am fost uimită să văd cât de dinamic, agitat și receptiv este acest coupe. Poate dansa ca o mașină ușoară de raliuri și abia aștept să o conduc la un eveniment atât de iconic”, a declarat Catie Munnings.

Mașina a fost păstrată cât mai aproape de cea de serie, cu modificări minime pentru respectarea siguranței, incluzând o cușcă de protecţie în habitaclu, un sistem de stingere a unui potenţial incendiu, scaune de curse și cenuri de siguranţă în mai multe puncte.

Se mai anunţă despre mărirea gărzii la sol, instalarea unor extensii pe aripi pentru a găzdui convenabil roţile pe ecartamentele mărite cu 15 mm, instalarea unor anvelope cu crampoane Pirelli Scorpion Ice Zero2, a unor corpuri de iluminat suplimentare Lazer și un nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament de la Akrapovic. Acoperișul maşinii dispune de un suport personalizat, prevăzut cu o pereche de schiuri de la Bomber.

Fiind formată din două zile de motorsport în condiții imprevizibile, GP Ice Race este următorul capitol pentru Bentley, care are o lungă tradiție de testare a mașinilor sale în condiţii extreme. Cursa a avut loc pentru prima dată în anul 1937 și după o lungă pauză a fost reînviată anul trecut, adunând la un loc o serie de mașini de curse și de raliuri, istorice și moderne.

În weekend piloţii concurează în diferite categorii de vehicule pe un traseu îngheţat cu o lungime de 600 m, sculptat în zăpadă și implică două etape – curse standard și o demonstraţie de skijoring. Skijoring-ul este o competiție prin care un schior este tras de o mașină pe o pistă de zăpadă și gheață. O astfel de competiţie datează de la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1928 de la St. Moritz, când schiorii erau trași de cai fără călăreți.

Acest Bentley Continental GT îl va trage pe schiorul Sven Rauber și va pune pe zapadă mult mai mulţi CP decât unul singur.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/