‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova este interesată să exporte produse agroindustriale în Belarus

Moldova este interesată să exporte produse agroindustriale în Belarus

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În orașul Alma-Ata din Kazahstan, Premierul Ion Chicu a avut joi o întâlnire cu Serghei Rumas, Prim-ministrul Republicii Belarus. În cadrul discuției, premierii au abordat subiecte de pe agenda cooperării bilaterale social-economice și au examinat perspectivele de dezvoltare a relațiilor între state, informează Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șefii Executivelor au discutat mai multe subiecte de interes comun, printre care folosirea instrumentelor de finanțare a exportului – oferite de către Guvernul belarus, dar și promovarea exportului, în Belarus, a produselor moldovenești, precum vinurile și materialul săditor.

Premierul Chicu a informat omologul său despre oportunitățile oferite de Zonele Economice Libere din Moldova și a invitat industriașii mari din Belarus să investească în ZEL-uri, astfel vor avea posibilitatea de a accesa piața UE.

Oficialii au convenit asupra organizării ședinței comisiei interguvernamentale, pe platforma căreia să fie colectate ideile și planificată implementarea acestora. În contextul în care Republica Moldova a depus cerere pentru a deveni membru al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, Ion Chicu a rugat omologul belarus să susțină această solicitare.

Referindu-se la volumul comerțului bilateral în primele 11 luni ale anului 2019, care a ajuns la 195 milioane de dolari, Prim-ministrul Chicu a informat omologul din Belarus despre prioritățile Guvernului pentru anul 2020 și Planul de Acțiuni pentru 2020-2023.

„Suntem hotărâți să investim masiv în dezvoltarea infrastructurilor la nivel național pentru a moderniza economia. Suntem interesați să livrăm consumatorilor din Belarus produsele noastre agroindustriale, bine cunoscute pentru calitatea înaltă”, a declarat Ion Chicu.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›