‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgroMeteo: Ultima lună de iarnă începe cu vreme caldă şi ploi

AgroMeteo: Ultima lună de iarnă începe cu vreme caldă şi ploi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ultima lună de iarnă va intra în forţe cu temperaturi de până la 15 grade Celsius şi ploi, transmite Moldpres cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Conform meteorologilor, în intervalul 1-4 februarie, pe întreg teritoriul ţării se prevăd maxime termice de până la 9-15 grade Celsius, ziua, şi 0-5 grade, noaptea. Începând de miercuri, 5 februarie, indicatoarele termometrelor vor coborî cu câteva grade, cel mai frig fiind în nordul ţării, unde valorile termice nocturne se vor situa 6 grade sub zero.

FOTO: meteo.md

În perioada de referinţă, în toată ţara se prevăd precipitaţii sub formă de ploi, cu excepţia zonei de nord, unde sunt posibile ninsori slabe şi lapoviţă. De asemenea, până pe 7 februarie rămâne în vigoare avertizarea referitor la pericolul ce îl prezintă formaţiunile de gheaţă, create în bazinele acvatice.

În luna februarie, potrivit datelor medii multianuale, începe creşterea uşoară a temperaturii aerului, iar faţă de ianuarie aceasta este mai ridicată cu 1-1,5ºC. În februarie, temperatura medie lunară a aerului pe teritoriul Republicii Moldova variază între -1ºC, în sudul ţării, şi -3ºC, în regiunea de nord.

Cea mai rece pentru toată perioada de observaţii a fost luna februarie din anul 1999, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat în teritoriu între -12,2ºC şi -13,7ºC. Cea mai caldă a fost luna februarie din 2002 şi 2016 – atunci temperatura medie lunară a aerului a variat între +3,5ºC şi +5,5ºC.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›