Fiscul a lansat o loterie cu premii în valoare de 1 milion de lei. Ce trebuie să faci pentru a participa

Serviciul Fiscal de Stat lansează o loterie cu premii în valoare de un milion de lei, pentru toți cetățenii Republicii Moldova care efectuează plăți prin intermediul cardului bancar.

Potrivit proiectului lansat de Serviciul Fiscal, fiecare cetățean care a împlinit vârsta de 18 ani devine automat participant la loteria fiscală, dacă deține un card bancar la orice bancă licențiată în Republica Moldova și achită orice serviciu sau cumpărătură în sumă mai mare de 30 de lei.

Câștigătorii vor fi desemnați trimestrial, în fiecare trimestru fiind alocate 175 de premii a câte 1.000 de lei. Fondul total de câștiguri pentru desfășurarea loteriei constituie 1 milion de lei, bani alocați din Bugetul de Stat. Tragerile la sorți vor fi efectuate aleatoriu, în mod automat, prin intermediul platformei random.

Loteria este compusă din 4 etape trimestriale și 2 ediții speciale – prima, de Paști și a doua – cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Prima extragere va avea loc la 16 aprilie 2020, atunci când vor fi desemnați câștigătorii primei etape. În cadrul celor două ediții speciale vor fi oferite 1.000 de premii a câte 1.500 de lei fiecare.

Premiile vor fi transferate câștigătorilor pe conturile de card ale acestora în termen de maxim 10 zile după publicarea listei cu persoanele norocoase pe site-ul Serviciului Fiscal de Stat.

O comisie specială va monitoriza desfășurarea loteriei pe întreg parcursul anului.

Câștigătorul poate refuza premiul printr-o cerere în scris, adresată Serviciului Fiscal de Stat.

Loteria fiscală este un proiect debutant, aprobat prin hotărârea de Guvern nr. 657, din 17 decembrie 2019, iar participanți la loterie sunt toți cetățenii care au efectuat achitări cu cardul de la 1 ianuarie 2020.


Pub