(video) Dosarele PSRM la Procuratură: De ce comasarea acestora este ilegală și cum comentează Stoianoglo

Două dosare penale, în care figurează Partidul Socialiștilor, au fost comasate ilegal de către procurori. Cel puțin asta spune Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

Foto: UNIMEDIA

„Comasarea a două dosare penale pe fapte, care stă la bază bănuiala de finanțare ilegală a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și dosarul coruperii pasibilă în campania electorală, a fost ilegală. ambele dosare au linii de desfășurare separate. Nu au nicio tangență. Sunt diferite subiecte și diferite perioade de activitate și diferite evenimente”, a declarat Stoianoglo.

În noiembrie 2019, Procuratura Anticorupție a anulat ordonanța de neîncepere a urmăririi penale pe cazul finanțării ilegale a Partidului Socialiștilor, emisă la data de 8 iulie 2019, ca urmare a plângerii depuse de liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Urmărirea penală în acest caz a fost pornită pe data de 8 iulie, anul curent, ca urmare a înregistrărilor video apărute în spațiul public, unde Igor Dodon discută cu Vladimir Plahotniuc despre un anumit troc dintre PSRM și PD, privind închiderea reciprocă a dosarelor, în timpul crizei politice din iunie 2019. Ulterior, Igor Dodon a declarat că înregistrările au fost trucate, iar întâlnirea propriu-zisă a reprezentat „un joc” pentru a obține timp de creare a unei coaliții de guvernare cu Blocul ACUM.


Pub