Șase membri ai unui grup criminal, arestați. Jefuiau magazine în nordul țării

Șase membri ai unui grup criminal, care jefuiau magazine specializate în comercializarea telefoanelor mobile și accesoriilor în nordul țării, au fost reținuți de oamenii legii și sunt cercetați în stare de arest preventiv. Aceștia riscă închisoare de la 7 la 12 ani dacă le va fi demonstrată vinovăția.

Foto: stiri.md

Pe parcursul lunilor noiembrie - decembrie 2019, grupul a pătruns în patru magazine specializate din raioanele Râșcani, Glodeni și Edineț, de unde au sustras telefoane mobile. Suspecții acționau pe timp de noapte, neutralizând echipajele agențiilor de pază, după care spărgeau/deteriorau geamurile și gratiile de la uși. Suma pagubei de pe urma infracțiunilor comise se cifrează la circa un milion de lei.

Pe toate cazurile de furt au fost inițiate cauze penale, iar la 26 ianuarie, un grup de urmărire penală, format din peste 60 de polițiști și procurori, ajutați de colegii BPDS ”Fulger”, au desfășurat 13 percheziții în orașul Râșcani și în câteva localități din raion, în cadrul cărora au fost depistate și ridicate mai multe obiecte folosite de către membrii grupului criminal la pregătirea, comiterea, ascunderea și camuflarea urmelor infracțiunii, precum și la comercializarea bunurilor sustrase. Totodată, au fost ridicate și alte obiecte care se presupune că ar proveni din activități criminale săvârșite în alte țări și bani care la fel ar proveni din activități criminale.

Șase dintre membrii grupului criminal, cu vârstele cuprinse între 25 și 33 de ani, sunt cercetați în stare de arest preventiv, procurorii și polițiștii urmând să verifice și aderența altor persoane atât la infracțiunile descrise, cât și la altele. Suspecții riscă închisoare de la 7 la 12 ani.


Pub