Copiii care au contactat cu profesoara bolnavă de rujeolă, monitorizați de medici. Liceul, în carantină

Cei peste 100 de elevi de la liceul din Sîngera care au intrat în contact cu profesorara bolnavă de rujeolă se află sub monitorizarea permanentă a medicilor, iar instituția este în carantină. Cazul a fost luat la control și de Primăria din localitate.

Foto: realitatea.md

„Imediat au fost luate măsuri de către Centrul de Sănătate din localitate, au fost examinați toți copiii. În fiecare zi, copiii sunt examinați de medici, există o perioadă de incubație și Centrul de Sănătate monitorizează foarte atent evoluția situației. Până în acest moment nu a fost depistat niciun caz nici în școală, nici în localitate, medicii ne raportează starea lucrurilor o dată pe zi”, a menționat primarul de Sîngera, Valeriu Popa, pentru UNIMEDIA.

Potrivit directoarei Liceului Teoretic Alexandru cel Bun, Maria Zbigli, perioada de carantină va dura până pe data de 7 februarie, timp în care toate încăperile instituției de învățământ sunt dezinfectate de două ori pe zi. Totodată, părinții copiiilor care nu au fost vaccinați contra rujeolei, cei care nu au primit primul sau al doilea, sau al treilea vaccin, în dependență de vârstă, au la dispoziție o săptămână, pentru a face vaccinul. „Cei care își fac vaccinul vor sta acasă o săptămână-două până se adaptează, iar copiii care nu au vaccinul, din motive de sănătate sau religioase, nu sunt primiți la școală în perioada de carantină, pentru a evita riscul îmbolnăvirii lor”, a precizat Maria Zbigli, pentru UNIMEDIA.

Și profesorii din liceu urmează să verifice dacă au făcute toate trei vaccinuri împotriva rujeolei. Profesoara bolnavă este spitalizată și va reveni la ore doar după ce îndeplinește toate cerințele medicilor.

Amintim că 134 de copii din 5 clase ale Liceului Teoretic Alexandru cel Bun din Sîngera au intrat în contact cu dascălul, înainte ca diagnosticul de rujeolă să fie pus de medici. Dintre aceștia, 13 elevi nu au niciun vaccin contra rujeolei, iar alți 40 de elevi nu dispun de date de revaccinare.


Pub