Studiu: Parcul auto european va scădea cu peste 5% după 2025

Interesant este unde vor dispărea?!? Potrivit celui mai recent studiu al companiei PwC, parcul auto al Europei va crește cu 1.4% până în anul 2025, la 273 milioane mașini, de la 269 milioane mașini în acest an, după care se va reduce brusc cu 5.4% până în 2030, ca urmare a dezvoltării platformelor de mobilitate (de tipul Uber, Clever, Bolt etc), dar și a modalităților de proprietate alternative.

Foto: ecestaticos.com

Raportul PwC dă ca exemplu Germania, unde ponderea persoanelor care dețin o mașină proprie a scăzut de la 43% în 2010 la 36% în 2018, în timp ce flotele auto, fie că sunt ale companiilor, firmelor de închirieri sau ale platformelor de mobilitate au crescut în aceeași perioadă de la 57% la 64%. Este o tendință care se extinde tot mai mult la nivel global și pune presiune inclusiv pe prețurile autovehiculelor, pe fondul creșterii puterii de negociere.

Potrivit sondajului realizat de PwC în rândul europenilor, inclus în raport, 74% dintre consumatori vor opta pentru cel mai convenabil mod de a călători, inclusiv pentru folosirea mai multor tipuri de transport, iar 28% dintre proprietarii europeni de vehicule cred că pot câștiga bani din împărțirea mașinii lor printr-o platformă peer-to-peer. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub