Maia Sandu îi sugerează lui Grigore Cobzac să se retragă din cursa electorală în favoarea Olesei Stamate

Lidera PAS, Maia Sandu, i-a sugerat lui Grigore Cobzac să se retragă din cursa pentru parlamentare din circumscripția Hîncești. Despre aceasta a declarat în cadrul emisiunii ÎnProfunzime de la Pro TV.

Foto: UNIMEDIA

„Eu am avut o discuție cu domnul Cobzac pe 4 ianuarie. În acea discuție, l-am întrebat dacă vrea să candideze, atunci el a spus că nu vrea să candideze din motive personale. [...] Cam așa s-au întâmplat lucrurile. Am decis ca Olesea Stamate este cea mai potrivită, din toate perspectivele. [...] Am venit cu această propunere la consiliul politic național, a fost adoptată decizia pe 18 ianuarie. Pe 20 ianuarie am revenit la domnul Cobazac că am auzit că vrea să candideze și l-am repetat și a zis că nu intenționează să candideze. Pe 23 noi am mers și am înregistrat candidatul nostru la Consiliul electoral Hîncești. Iar a doua zi am aflat din presă că domnul Cobzac și-a depus actele ca să se înregistreze în calitate de candidat. Din discuțiile pe care le-am avut, a spus că a fost o decizie spontană, în semn de protest față de lucrurile care s-au întâmplat în organizația PAS din Hîncești. Mai bine zis, e o decizie luată la supărare.

Întrebată cum se va răsfrânge asupra votului prezența lui Cobzac în buletin, Maia Sandu i-a sugerat să se retragă din cursă, întrucât candidatul PAS este deja înregistrat, însă Grigore Cobzac încă nu.

În același timp, lidera PAS, Maia Sandu, îl contrazice pe președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și spune că a solicitat negocieri cu privire la un candidat unic pentru circumscripția Hîncești, în contextelor alegerilor parlamentare. Reacția vine în urma apelului făcut de Andrei Năstase săptămâna trecută, apel prin care „cheamă la rațiunea forțelor de centru-dreapta în vederea remedierii situației și identificării candidatului unic pentru alegerile din circumscripția nr. 38.”

„Am avut o discuție cu colegii de la Platfoma DA, mai ales că ei au vrut un candidat apartinic, doamna Olesea Stamate nu este membru de partid. Dânșii au zis că se gândesc, revin, dar din păcate nu au mai revenit. După această discuție, după câteva zile am aflat din presă că dânșii îl propun pe domnul Druță. Cam asta a fost discuția. Nu înțeleg de ce colegii de la Platformă nu au mai revenit cu această decizie. Noi am încercat să obținem sprijinul lor, înainte să facem public numele Olesiei Stamate”, a afirmat președinta PAS.

Întrebată de ce comunicarea din PAS și Platforma DA șchiopătează, Maia Sandu a spus că „eu vreau să comunic și tot l-am căutat pe domnul Andrei Năstase, înțeleg că el e plecat din țară. Ultima dată mi-a scris că revine pe 6 februarie și sper să discutăm atunci”, a conchis aceasta.

UNIMEDIA amintește că într-o conferință de presă, Platforma DA a făcut un ultim apel „la rațiunea forțelor de centru-dreapta în vederea remedierii situației și identificării candidatului unic pentru alegerile din circumscripția nr. 38.”

„Subliniem că în contextul ultimelor manifestații ale egoismului politic al partidelor de centru-dreapta, Platforma DA nu mai poate să-și permită sacrificiului politic unilateral”, se arata în declarația lui Andrei Năstase.


Pub