Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Coronavirus: OMS a declarat stare…

Coronavirus: OMS a declarat stare de urgență la nivel global

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat joi, 30 ianuarie, stare de urgență la nivel global, deoarece coronavirusul se răspândește în afara Chinei, transmite BBC.

„Motivul principal nu este ceea ce se întâmplă în China, ci în alte țări”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, făcând anunțul în cadrul unei conferințe de presă la Geneva, preocuparea fiind că s-ar putea răspândi în țările cu sisteme de sănătate mai slabe.

Au existat opt cazuri de infecție de la om la om – în Germania, Japonia, Vietnam și Statele Unite.

Dr. Ghebreyesus, vorbind la conferința de presă de la Geneva, a descris coronavirusul ca un „focar fără precedent”, care a fost primit cu un „răspuns fără precedent”. El a lăudat „măsurile extraordinare” întreprinse de China, care a construit un spital în doar câteva zile.

Între timp, mai multe companii aeriene continuă să-și suspende zborurile către China, iar mai multe țări își aduc cetățenii acasă. Federația Rusă își închide de mâine granița cu China.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat joi dimineaţă că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 7.711.

În R. Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus.