Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

30 Ian. 2020 / 13:00

Persoanele care achită cu cardul pot participa la Loteria Fiscală

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a dat start astăzi concursului Loteria Fiscală, cu genericul „Susţine plăţile oficiale! Susţine economia naţională!”, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit şefei de direcţie din cadrul SFS, Corina Pavlisciuc, Loteria Fiscală are scopul de a majora transparenţa activităţii financiare şi dezvoltarea economiei în ansamblu prin sensibilizarea cetăţenilor aferent achitării prin utilizarea cardurilor bancare, ceea ce va duce la o înregistrarea mai înaltă a veniturilor în scopuri fiscale.

„Fiecare cetăţean, care a împlinit 18 ani, devine automat participant la Loteria Fiscală, dacă deţine un card bancar, la orice bancă din Republica Moldova şi efectuează o cumpărătură în valoare mai mare de 30 lei. Câştigătorii vor fi desemnaţi trimestrial, în fiecare trimestru fiind alocate 175 de premii - a câte 1000 lei. Tragerea la sorţi se va efectua prin intermediul platformei random.org, iar listele cu beneficiarii de cei 1000 de lei vor fi anunţaţi în fiecare trimestru. Prima extragere va avea loc la data de 16 aprilie”, a precizat Corina Pavlisciuc.

Corina Pavlisciuc a mai menţionat că fondul total de câştiguri pentru desfăşurarea loteriei constituie un milion de lei. În total, loteria va avea patru etape trimestriale şi două ediţii speciale: de Paşti şi de sărbătorile de iarnă. În cadrul ediţiilor speciale, câştigătorii vor fi mai mulţi, iar premiile - mai mari.

Mulţi oameni recunosc că nu s-au obişnuit deocamdată să achite cu cardurile bancare şi spun că există multe locuri unde nu poţi face cumpărături, dacă nu ai bani în numerar, relatează  Mesager.

Comentarii