/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Procuratura va contesta sentința în cazul fostului procuror militar de la Bălți, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

missing
30 ianuarie 2020, ora 11:12

Procuratura va contesta sentința în cazul fostului procuror militar de la Bălți care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru că a estorcat de la petiționar o mie de dolari pentru a mușamaliza un dosar. 

Procuratura va contesta, sub aspect de blândețe, sentința aplicată fostului șef al Procuraturii Militare Bălți, care a fost recunoscut vinovat de trafic de influență și condamnat la 3 ani închisoare, cu suspendare” se arată într-un comunicat emis de către reprezentanții Procuraturii Generale.

Procesul penal în privința acestuia a fost inițiat în baza unei plângeri depuse de către un șef al unității militare. Ultimul ar fi spus oamenilor legii acțiunile ilegale ale procurorului.

S-a stabilit că, în 2016, deținând funcția de șef-interimar al Procuraturii militare Bălți, învinuitul a estorcat de la petiționar o mie de dolari pentru a mușamaliza dosarul în care acesta era cercetat pentru neglijență în serviciu.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, fostul procuror a fost privat de dreptul de a ocupa funcții publice și de demnitate publică pe o perioadă de trei ani, dar și obligat să achite în beneficiul statului contravaloarea bunurilor rezultate din infracțiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram