‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDecis: Federația Rusă își deschide piața pentru încă 205 companii moldovenești

Decis: Federația Rusă își deschide piața pentru încă 205 companii moldovenești

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Federală Rusă pentru Siguranța Agroalimentară și Veterinară „Rosselhoznadzor” a lărgit lista companiilor cu drept de export al fructelor și legumelor în Federația Rusă. Despre acest fapt a anunțat șeful statului Igor Dodon, într-o postare pe Facebook, ieri, 29 ianuarie.

„Veste bună pentru producătorii autohtoni! Federația Rusă își deschide piața pentru încă 205 companii moldovenești”, a scris Dodon.

FOTO: facebook/Igor Dodon

„În coformitate cu înțelegerile l-a care am ajuns în cadrul negocierilor din 16 ianuarie 2020 la expoziția internațională unică de alimente, agricultură și horticultură „International Green Week”, ce s-a desfășurat la Berlin și în rezultatul inspecțiilor care au avut loc în perioada 12-24 august 2019 în Republica Moldova, considerăm că sub garanția părții moldovenești să lărgim importul de fructe și legume pentru 205 exportatori și producători din Republica Moldova”, se arată în scrisoarea expediată de „Rosselhoznadzor”.

Amintim că pe 27 iunie, în cadrul unei întrevederi cu premierul rus Dmitrii Medvedev, delegația parlamentului din Republica Moldova a convenit asupra actualizării listei exportatorilor de fructe.

Tot atunci vicepreședintelui parlamentului, Alexandru Slusari, a declarat că, companiile intermediare din Republica Moldova, care nu au propriile livezi și infrastructura necesară pentru depozitarea fructelor, li se va interzice exportul în Federația Rusă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›