‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaProducția agricolă din țara noastră a scăzut cu 1,9% anul trecut. Producem tot mai...

Producția agricolă din țara noastră a scăzut cu 1,9% anul trecut. Producem tot mai puține ouă, lapte şi carne

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Republica Moldova înregistrează indici în descreștere la capitolul producției agricole. În anul 2019, se constată o descreștere cu 6% a produselor de origine animalieră și cu 0,3% de origine vegetală, se arată într-un comunicat emis de Biroul Național de Statistică.

Astfel, anul trecut s-au crescut cu 5,3% mai puține vite și păsări, comparativ cu anul precedent. S-a constatat o descreștere cu 10,6% în producția laptelui şi cu 1,9 la sută s-au produs mai puţine ouă.

Această scădere este determinată de faptul că în sectorul privat s-a redus efectivul de animale de toate speciile, cu excepţia bovinelor și porcinelor în întreprinderile agricole, unde şeptelul s-a mărit, respectiv, cu 2,6% și cu 11,7%.

Republica Moldova a produs cu 10,1% mai puțini struguri în 2019, comparativ cu 2018 și cu 16,8% mai puțină sfeclă de zahăr, a fructelor și pomușoarelor – cu 1,1%, grâului – cu 1,5%, a rapiței– cu 9,7% şi a orzului – cu 4,2%.

Există totuși, și o creștere a indicilor în unele subcategorii. Astfel, s-au produs cu 8,5% mai multe legume, cu 8,2% mai multă soia și cu 2,1% mai multă producție de floarea soarelui.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›