‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste 70 de angajați ai stației de irigare din Briceni nu și-au primit salariile...

Peste 70 de angajați ai stației de irigare din Briceni nu și-au primit salariile de aproape un an

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Peste 70 de angajați ai stației de irigare Briceni nu și-au primit salariile de un an. În acest timp, doi oameni au murit, fără să-și vadă banii munciți. Disperați, câțiva dintre ei au venit la Chișinău să se adreseze aleșilor poporului, ca să le rezolve problema, scrie independent.md.

Oamenii spun că deputații sunt ultima lor speranță. De la tribuna Parlamentului, alături de grupul de angajați a ieșit Alexandru Slusari.

„Stația se află sub jurisdicția Agenției Proprietăți Publice. Oamenii lucrează până în ziua de azi, au grijă de patrimoniu. În această perioadă, doi dintre angajați au decedat, în așteptarea banilor. Datoria este de peste 2 milioane de lei și a fost acumulată în perioada februarie 2019 până în prezent. Întreprinderea are venituri de peste 3 milioane de lei, dar nu se verifică modul în care se cheltuie banii. Se fac cheltuieli suspecte. E nevoie de un control riguros”, a spus Slusari.

Unii dintre angajați spun că activiază la întreprindere de peste 20 de ani, dar o astfel de situație nu au mai văzut, fiind nevoiți să se bazeze pe veniturile altor membri ai familiei.

Oamenii intenționează să meargă la Agenția Proprietății Publice și la Ministerul Economiei, unde vor protesta.

De cealaltă parte, deputatul PSRM Radu Mudreac a menționat că președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a mers recent într-o vizită la Briceni, unde a luat cunoștință de acest caz. Ulterior, ar fi avut loc o șediță cu responsabilii de situație. Deputatul susține că au fost identificate surse financiare din bugetul de stat și dă asigurări că salariile vor fi achitate în cel mai scurt timp.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›