Indonezia: Șase persoane și-au pierdut viața, iar alte trei sunt date dispărute în urma inundațiilor din Sumatra de Nord

Şase persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei sunt date dispărute în urma inundaţiilor care au lovit provincia indoneziană Sumatra de Nord miercuri, a informat un oficial al Agenţiei responsabile pentru gestionarea dezastrelor, preluat de Xinhua.

Foto: https://abcnews.go.com/

În urma ploilor torenţiale, apele unui râu din districtul Tapanuli de Nord au ieşit din matcă şi au inundat zonele înconjurătoare, a declarat Agus Wibowo, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor.

Evacuarea persoanelor afectate de inundaţii este în plină desfăşurare, implicând soldaţi, poliţişti şi personalul agenţiei, a precizat Wibowo, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, au fost demarate eforturi de căutare şi salvare a celor trei persoane dispărute.

În imaginile surprinse în zonele afectate de intemperii, se poate vedea cum inundaţiile au distrus drumuri, case şi instalaţii electrice.

Potrivit oficialului citat, autorităţile au instituit starea de urgenţă pentru o perioadă de şapte zile pentru ca echipele de salvare să îşi poată desfăşura intervenţiile.

Indonezia este frecvent afectată de inundaţii în timpul sezonului ploios, aminteşte Xinhua.


Pub