Inovații alimentare accesibile tuturor. Testează produsele METRO Chef pentru un regim alimentar echilibrat

Inovațiile alimentare reprezintă o posibilitate de a-ți revigora meniul săptămânal, iar utilizarea acestora îți va uimi papilele gustative și va câștiga zilnic  atenția celor dragi în jurul meselor.  Rețeaua de magazine METRO Cash&Carry pune la dispoziția clienților săi produse de cea mai înaltă calitate și prospețime, astfel încât să îți poți etala talentele culinare cât mai des.  Produsele METRO Chef ți se vor potrivi ca o mănușă, de fiecare dată.

În cele ce urmează, vrem să-ți oferim câteva rețete neobișnuite cu care poți să-ți completezi meniul și să-ți surprinzi familia, dar care, în egală măsură, ți-ar suplini balanța de vitamine și substanțe nutritive în perioada rece a anului. Acestea pot fi pregătite anume cu produsele existente în gama METRO Chef – Ingrediente. Pentru pasiunea ta.

  1. Orez sălbatic brun cu creveți în sos roșu – o rețetă mai mult decât ușoară, dar care îți va asigura cantitatea necesară de fibre și de minerale.

Mod de preparare:

Fierbe orezul sălbatic brun în apă cu puțină sare și o lingură de ulei de măsline presat la rece. Într-o tigaie călește usturoi în ulei de măsline, adaugă pulpa de roșii asezonată cu condimente, iar la final – creveții. Un bonus fain este să torni puțin vin alb la final, pe care să-l lași să se evaporeze. Textura orezului și a creveților va fi potrivită pentru o cină ușoară. Merge de minune cu un Sauvignon Blanc de la Carpe Diem.

  1. Paste din orez brun cu spanac și ciuperci – pentru această rețetă vei avea nevoie de puțin timp și de produsele METRO Chef pe blatul de la bucătărie. Pastele din orez brun pot fi înlocuite, eventual, cu quinoa, acest lucru suplinind sațietatea produsului final.

Mod de preparare:

Ciupercile feliate se pregătesc fără ulei pe o tigaie non-aderentă. Ulterior se adaugă frunzele de spanac, usturoiul mărunțit și sare după gust. E nevoie de un minut până se înmoaie spanacul. Pastele din orez brun se fierb, se scurg și se adaugă peste legume. După ce ingredientele s-au amestecat și gusturile s-au încorporat, se adaugă puțin iaurt, uleiul de măsline, piper negru și zeama de lămâie. Merge perfect cu un vin alb Traminer din colecția „7 coline”, de la Vinăria din Vale.

  1. Salată cu baby corn și ton – ești angajat și la pauza de masă te-ai săturat de meniul cantinei? Atunci această salată îți este potrivită pentru lunch box-ul tău.

Mod de preparare:

Se fierb 2 cartofi cu puțină sare. Într-un bol se aranjează salata iceberg sau chinezească, roșiile tăiate, cartofii tăiați cubulețe, tonul, baby corn, pătrunjel și mărar. Pentru dressing folosește sare, piper și puțin chimen, suc de lămâie și ulei de măsline. Ai grijă să amesteci ingredientele ușor. Ca idee, poți adăuga brânză răzuită la final. Este o salată consistentă, dar care îți va potoli foamea pentru cel puțin o jumătate de zi.

  1. Salată de baby morcovi și fasole verde – este o rețetă potrivită când imunitatea are nevoie de un  boost de energie.

Mod de preparare:

Se fierb morcovii tineri (baby carrots) și fasolea verde în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Se sotează în unt aromat cu usturoi și se asezonează  cu sare și oregano tocat. Eventual, pentru un gust mai bogat  adaugă  puțin parmezan răzuit. Se potrivește atât ca garnitură, cât și ca fel principal. Pentru această salată, poți opta pentru un pahar de vin rose de la Purcari.

  1. Budinca chia cu piure de mango – semințele chia au devenit un must-have pentru orice mic dejun. Echilibrate și bogate în substanțe nutritive, acestea oferă o sațietate îndelungată și sunt potrivite pentru o alimentație sănătoasă.

Mod de preparare:

Pui la înmuiat pe noapte semințe chia cu iaurt grecesc, iar dimineața  le servești cu piure de mango proaspăt și câțiva fulgi de ciocolată.

Pentru a  pregăti aceste rețete nu ai nevoie de stele Michelin. Pune-ți pe fundal o muzică bună, toarnă-ți un pahar de vin rece și gătește cu produse METRO Chef – Ingrediente. Pentru pasiunea ta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.