Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reacţia primarului general al capitalei, Ion Ceban, cu referire la acuzaţiile Fracțiunii PAS din Consiliul municipal Chișinău

   2214

Ca urmare a acuzațiilor lansate astăzi, 29 ianuarie, curent de membrii Fracțiunii PAS din Consiliul municipal Chișinău, în adresa administrației capitalei, privind neregulile la angajarea personalului cu funcții de răspundere, bazate pe criterii de loialitate, din cadrul Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS), Î.M. „Piața Centrală" și Î.M. „Autosalubritate", primarul general, Ion Ceban face următoarele precizări.

1. Andrei Pavaloi a fost numit în funcția de șef-adjunct al DEGTS prin promovarea din funcția de șef direcție de profil a sectorului Râșcani al capitalei. În prezent, acesta exercită doar atribuțiile de șef direcție DGETS (nu de şef interimar).

De asemenea, de rând cu depunerea cererii de demisie din proprie iniţiativă a Rodicăi Gutu, alţi 2 șefi adjuncți ai DGETS şi-au anunţat plecarea. Astfel, din cei 4 manageri care asigurau administrarea activității DGETS a rămas doar unul, iar instituția avea nevoie să fie condusă până la organizarea concursului.

2. În celelalte cazuri de numire în funcție a adjuncților de la Î.M. Piața Centrală și Î.M ,,Autosalubritate", este strict prerogativa conducătorilor (directori/șefi) entităților municipale respective. Acest lucru nu ţine de competenţa primarului general.

Totodată, urmează a fi analizată activitatea Î.M. Piața Centrală și a Î.M ,,Autosalubritate", pentru a nu admite nereguli. ,,La Piața Centrală vom realiza un audit complex. Consider că nimeni din actuala conducere nu poate pe viitor să îndeplinească funcțiile de conducători, prea multe nereguli sunt la întreprindere. Și la Î.M. „Autosalubritate" la fel, vom face o analiză complexă cu privire la funcții, organigramă, rezultatele economice/ financiare și vom veni cu deciziile care se impun", a declarat primarul general.

Anterior conducerea capitalei a dispus ca toate Direcțiile să evalueze posturile vacante și să lanseze concursuri de angajare în funcții. Recent în urma desfăşurării concursului public a fost ales șeful Direcției generale arhitectură urbanism și relații funciare, Svetlana Dogotaru.

În context, Ion Ceban a precizat că activitatea fiecărui angajat va fi evaluată permanent, iar cei care nu vor face față sarcinilor și vor încălca legea vor fi sancționați disciplinar sau eliberați din funcție. Pentru toate funcțiile din cadrul municipalității vor fi realizate concursuri publice.