icon

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la deschiderea oficială a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova 2020”

29-01-2020 15:22
1,249

Premierul Ion Chicu, însoțit de Cabinetul de miniștri, a participat la inaugurarea oficială a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova 2020”, ajunsă la cea de-a 19 ediție. În cadrul evenimentului au fost expuse produsele și serviciile a peste 460 de producători autohtoni din diverse ramuri: industria alimentară, industria ușoară, cea a mobilei, viticultura, etc.

 

Prim-ministrul a menționat că antreprenorii autohtoni sunt cei care contribuie direct la transformarea spre bine a vieții cetățenilor, iar Guvernul are obligația de a susține realizarea acestui obiectiv.

 

„Dacă reușim împreună să asigurăm condiții favorabile pentru activitatea dvs., se vor rezolva multe probleme în țara noastră. Cea mai mare este faptul că pleacă tinerii noștri și muncesc peste hotare. Venim cu apelul să ne conjugăm eforturile, alături de partenerii noștri de dezvoltare, ca să readucem speranța și încrederea că statul Republica Moldova poate să funcționeze în interesele cetățenilor săi”.

 

Dl. Chicu a precizat că Guvernul are ca prioritate dezvoltarea business-ului, o dovadă fiind predictibilitatea politicilor publice. Totodată, Executivul va continua integrarea europeană și implementarea Acordului de Asociere și Acordului de liber schimb DCFTA. „Moldova are de beneficiat dacă va implementa aceste acorduri. Guvernul va duce o politică externă echilibrată, ceea ce înseamnă restabilirea relațiilor RM cu toate țările partenere. Mă bucur că sunt aici companii și reprezentanți ai asociațiilor de business din alte țări partenere, precum Turcia, Federația Rusă, China”, a menționat prim-ministrul.

 

În mesajul său, premierul a accentuat potențialul enorm de sporire a business-ului autohton și de creștere a exporturilor. În acest scop, Guvernul vine cu mai multe măsuri de susținere a întreprinderilor mici, inclusiv se lucrează pentru dezvoltarea comerțului online. Ion Chicu a asigurat producătorii de deschiderea în dialog cu mediul de afaceri și de suportul Guvernului în dezvoltarea business-ului.

 

La expoziția din acest an au participat peste 150 companii străine din peste 15 țări, interesate de produsele moldovenești. În cadrul evenimentului vor fi organizate mai multe forumuri ale oamenilor de afaceri, seminare și prezentări de instituții. Expoziția fost organizată de Camera de Comerț și Industrie, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova și se va desfășura în perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2020.

 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31