Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

29 Ian. 2020 / 13:20

Pachetul de acte pentru construcţia unui nou Terminal de pasageri la Aeroport a fost depus la Primărie

Pachetul de acte pentru construcţia noului Terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Chişinău a fost depus la Primăria Chişinău în vederea obţinerii Certificatul de urbanism, relatează Radio Moldova Actualităţi.

După aceasta compania concesionară, care administrează Aeroportul Internaţional Chişinău, va elabora documentaţia detaliată de proiectare şi construcţie a noului Terminal.

Viitorul Terminal ar urma să aibă o suprafaţă nu mai mică de 32 mii de m.p. şi va putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere pînă la 4,5 milioane de pasageri către 2035. De asemenea, va fi amenajată o parcare auto, inclusiv pentru transportul public. Construcţia va fi executată în mare parte din sticlă şi metal. Terminalul va avea trei nivele sub cota zero şi trei nivele deasupra cotei zero.

Amintim ca Agenţia Proprietăţii Publice (APP) va examina, până la 1 februarie, modul în care Avia Invest, compania care a preluat în gestiune în 2013 Aeroportul Internaţional Chişinău, şi-a îndeplinit obligaţiunile contractuale care i-au revenit, în special cele investiţionale.

Potrivit premierului Ion Chicu, există informaţii că compania nu investeşte din sursele financiare proprii, ci din taxe exagerate percepute de la cetăţeni. Declaraţiile au fost făcute de şeful Guvernului în timpul şedinţei Executivului din 3 ianuarie. Potrivit lui Ion Chicu, în funcţie de rezultatele evaluării ar putea fi luată decizia de reziliere a contractului cu Avia Invest.

 

Comentarii